Σύσσωμη – σχεδόν – η τουρκική πολιτική ηγεσία στα 50χρονα της Εισβολής

Από τις 20 Ιουλίου θα βρίσκεται παρανόμως στα κατεχόμενα και o πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Οζγκιούρ Οζέλ, όπως ο ίδιος δήλωσε. Σύμφωνα με τον Οζέλ ο ίδιος και αντιπροσωπεία του κόμματός του θα παραστούν στους εορτασμούς για τα «50χρονα της ειρηνευτικής επιχείρησης», όπως αποκάλεσε την τουρκική εισβολή.

Σύμφωνα με αναφορές στον τουρκοκυπριακό Τύπο, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, ο κ. Οζέλ είπε ότι θα έρθουν στα κατεχόμενα μαζί με την Αϊσέ Αγιάταϊ και άλλους αξιωματούχους της περιόδου, από τους οποίους ξεκίνησε το σύνθημα «Η Αϊσέ πάει διακοπές».

«Θα είμαστε όλοι μαζί στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου. Με τους προηγούμενους προέδρους μας, με τον κ. Οντέρ Σαβ, ο οποίος ήταν υπουργός κατά τη διάρκεια της ειρηνευτικής επιχείρησης του 1974, με τον κ. Ερόλ Τσεβίκτσε, αν το επιτρέπει η υγεία του, και με την Αϊσέ Αγιάταϊ, την κόρη του τότε Υπουργού Εξωτερικών, η οποία πήγε διακοπές για την ειρήνη. Στην 50ή επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης, θα πάμε στην Κύπρο και πάλι με την κυρία Αϊσέ για να πούμε ‘ειρήνη στο χώρα, ειρήνη στο νησί, ειρήνη στον κόσμο’».

Ο Πρόεδρος του CHP είπε ότι θα έρθουν στα κατεχόμενα με δική τους αντιπροσωπεία, όπως είχαν προγραμματίσει από καιρό, υπενθυμίζοντας ότι αρνήθηκε την πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου να μεταβούν μαζί με το ίδιο αεροσκάφος.

Στα πανηγύρια με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο θα παραστεί ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν και ο αρχηγός του ακραίου Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί.