Ψυχικό: Ο «ωραίος Τζορτζ» ήταν το Golden Boy της Greek Mafia – O… τοίχος που έχει πέσει η ΕΛΑΣ

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τα όπλα και το όχημα του 44χρονου που φέρεται να εκτέλεσε τον 54χρονο τοπογράφο στο Ψυχικό

Τον ηθικό αυτουργό, ο οποίος έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό, ψάχνουν οι Αρχές, οι έρευνες των οποίων επικεντρώνονται στη Μύκονο και στις δραστηριότητες που είχε το θύμα στο νησί.

«Το θύμα δεν έκανε παράνομες δραστηριότητες, ήταν νόμιμες», ανέφερε ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στο MEGA.

«Είχε βασίσει όλες του τις δραστηριότητες στο καλό όνομα που είχε, στις πολύ καλές διαπροσωπικές σχέσεις που είχε με τους Μυκονιάτες και στην αγάπη που έτρεφαν οι Μυκονιάτες για πολλές εξυπηρετήσεις που τους είχε κάνει. Υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι του είχαν δώσει δουλειές και δεν τις είχε πληρωθεί καν. Ήταν ένας νόμιμος άνθρωπος ο τοπογράφος. Στην προκειμένη περίπτωση την ‘πάτησε’ στο ότι ήθελε να πάρει μερικά πράγματα που τα ήθελαν κάποιοι άλλοι. Αυτοί οι κάποιοι σαφώς και υπάγονται στην greek mafia», συνέχισε.

Αναφερόμενος στον 44χρονο συλληφθέντα και κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 54χρονου, ο κ. Μπαλάσκας τόνισε πως μόνο τυχαίος δεν ήταν: «Αυτό το golden boy είχε μεγάλες προοπτικές στην greek mafia. Αυτός ο άνθρωπος μιλούσε με τα τοπ κεφάλια και αυτό φαίνεται από τη μεγάλη συγκέντρωση που έκαναν τον Ιανουάριο τα 8 ηγετικά κεφάλια που δραστηριοποιούνται στη Μύκονο, που είχαν καλέσει και αυτόν μαζί, για να δουν τι προβλήματα αντιμετωπίζουν στις μπίζνες τους. Αυτό ήταν εν γνώσει της υποδιεύθυνσης του οργανωμένου εγκλήματος. Καταδεικνύεται ότι ήταν ευνοούμενος και με τα ‘μέσα’ που διαθέτει η greek mafia και με ανθρώπους που έχει στο payroll είχε αυτήν την ευνοϊκή μεταχείριση και ποινική και δικαστική. Τον πήγανε στις αγροτικές φυλακές», συμπληρώνει, ενώ αναφερόμενος στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους λέει: «οι μισοί είναι διεφθαρμένοι και οι άλλοι μισοί φοβούνται. Δεν είναι όλοι διεφθαρμένοι, υπάρχουν και αυτοί που το κάνουν γιατί φοβούνται. Η greek mafia στη συγκεκριμένη υπόθεση έχει ένα ρητό που λέει ότι όλα και όλοι έχουν την τιμή τους. Ό,τι δεν πωλείται, νοικιάζεται και ό,τι δεν ενοικιάζεται, σκοτώνεται. Υπάρχει μια ιδεολογία σε ανθρώπους οι οποίοι διαχειρίζονται δισεκατομμύρια».

Αδιέξοδο με τα όπλα

Ο δικηγόρος, Κώστας Ντάλτας, σημείωσε από την πλευρά του πως η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που χρειάζεται για να «κλειδώσει» τον 44χρονο.

«Δεν είναι μια υπόθεση που είναι απολύτως εύκολη. Το σκούτερ δεν έχει βρεθεί, δεν έχουν βρεθεί τα όπλα. Υπάρχουν κάποιες πολύ σοβαρές ενδείξεις. Η πυρίτιδα στη ζώνη της θήκης του πιστολιού… σε μια θήκη πιστολιού τι άλλο θα βρεθεί από πυρίτιδα; Ο κάθε κατηγορούμενος έχει το τεκμήριο αθωότητας, δεν έχει απολογηθεί μέχρι τώρα».

«Για να καταδικαστεί κάποιος σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου, χρειάζονται αποδείξεις και επίσης υπάρχει ένα συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο που λέει ότι το αδίκημα αυτό κάνει τόσο, το άλλο κάνει έτσι», συμπληρώνει. «Αν ο συγκεκριμένος ήταν ακόμα στη φυλακή, η μαφία θα είχε βρει άλλον εκτελεστή. Δε θα βάλουμε όλο τον κόσμο μέσα επειδή κάποιος μπορεί να κάνει αδίκημα», καταλήγει ο κ. Ντάλτας.

Ο εκτελεστής του τοπογράφου στο Ψυχικό μιλούσε σε ημερίδες για τον σωφρονισμό!

Αδιανόητες αποκαλύψεις αναφορικά με τον φερόμενο ως εκτελεστή του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό, καθώς τον καλούσαν σε ημερίδες όταν ήταν κρατούμενος, όπου μιλούσε για τον… σωφρονισμό!

Αυτό που φυσικά προκαλεί μεγαλύτερη απορία και εντύπωση είναι πως ο «όμορφος Τζορτζ» της Greek Mafia όταν έπαιρνε άδειες από τη φυλακή όπου κρατούνταν για σωρεία αδικημάτων ανάμεσά τους και η απαγωγή του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου, πήγαινε και… έκλεβε όταν είχε άδειες και μετά γυρνούσε στις φυλακές.

Οι Αρχές τον κατάλαβαν όταν εντόπισαν στο κελί του μεγάλο ποσό το οποίο δεν δικαιολογούνταν σε καμία των περιπτώσεων.

Παράλληλα, να σημειωθεί πως στα γάντια που βρέθηκαν στην οικία του 44χρονου δεν βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το προφίλ του «ωραίου Τζορτζ» και οι 11 καταθέσεις που «φωτογραφίζουν» τον ηθικό αυτουργό

Μετά τη σύλληψη του 44χρονου φερόμενου ως εκτελεστή του τοπογράφου στο Ψυχικό, στο μικροσκόπιο των αστυνομικών ερευνών μπαίνουν επαφές, επικοινωνίες και κινήσεις του θύματος αλλά και τα απειλητικά μηνύματα που ήδη οι αστυνομικοί γνωρίζουν πως έχει λάβει στο παρελθόν.

Παράλληλα οι αρχές αναζητούν στοιχεία που θα συνδέσουν τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία με ύποπτο ηθικό αυτουργό, ενώ μελετούν τις επαφές του 44χρονου συλληφθέντα με άτομα που δραστηριοποιούνται στο νησί της Μυκόνου.