“Πράσινο φως” από την αρμόδια Επιτροπή για την προμήθεια 20 μαχητικών F-35 – Η δήλωση Δένδια

Την προμήθεια 20 αεροσκαφών F-35 ενέκρινε η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, κάνοντας δεκτή την εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, ο οποίος τόνισε ότι με την απόκτηση των F-35 διασφαλίζεται η δυνατότητα αποτροπής οποιασδήποτε απειλής κατά της χώρας από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε αναλυτικά μετά τη συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής των Ελλήνων:

«Σήμερα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξοπλιστικών της εθνικής αντιπροσωπείας, της Βουλής των Ελλήνων, είχα τη δυνατότητα να εισηγηθώ δύο σημαντικά κεφάλαια της «Ατζέντας 2030».

Κατ’ αρχάς την απόκτηση 20 αεροσκαφών τύπου F-35, των πιο εξελιγμένων αεροσκαφών που πετάνε αυτή τη στιγμή. Ένα σημαντικό όπλο που θα δώσει μια μεγάλη δυνατότητα στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Θα διασφαλίσει την δυνατότητά της αποτροπής οποιασδήποτε απειλής κατά της χώρας μας από οπουδήποτε και αν προέρχεται.

Και από την άλλη, την έναρξη διερεύνησης συμμετοχής στο πρόγραμμα ναυπήγησης, στην Ελλάδα, με προδιαγραφές ειδικές, της φρεγάτας Constellation, της νέας γενιάς φρεγάτας του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Μιας φρεγάτας που εφόσον αποφασίσουμε την ναυπήγηση της, μετά από αυτό το αρχικό στάδιο θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό όπλο για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Θα είναι ένα δεύτερο μεγάλο όπλο μετά τις φρεγάτες ‘Belharra’, που θα μπορέσει να στηρίξει την πορεία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στον 21ο αιώνα.

Θέλω επίσης να δηλώσω την μεγάλη μου ικανοποίηση για το επίπεδο της συζήτησης. αλλά και για τη συναίνεση που σε βασικά θέματα διαμορφώνεται».