Στριμωγμένος στη γωνία ο Ανδρουλάκης- Video της “ομάδας αλλαγής” τον αποδομει σε 50 δευτερόλεπτα

Την Κυριακή 30 Ιουνίου θα συνεδριάσει –αν δεν αλλάξει κάτι– η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει μια… συνθετική πρόταση στο πλαίσιο και των ισχυρών πιέσεων που δέχεται ν’ ανοίξει τις διαδικασίες για εκλογή αρχηγού από τη βάση του κόμματος.

Βαλλόμενος από παντού –σχεδόν– και στριμωγμένος στη γωνία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναζητεί τρόπους να διαχειριστεί τα επόμενα βήματά του και να φέρει τις εξελίξεις στα μέτρα του, την ώρα όμως που οι εξελίξεις δείχνουν να τον προσπερνούν. Κυρίως διότι άφησε να περάσει χρόνος, με αποτέλεσμα το κόμμα του να εμφανίζεται σπαρασσόμενο με την εσωκομματική αντιπαράθεση να μετατρέπεται σε κυρίαρχο πολιτικό ζήτημα τη μετεκλογική περίοδο.

Απέναντί του βέβαια δεν έχει μόνο έναν διεκδικητή. Φαίνεται πως έχει πολλούς, με κυρίαρχο τον  Χάρη Δούκα, ο οποίος  δεν έχει  στείρα πολιτική εμπλοκή και ως εκ τούτου δεν συνδέεται με λάθη, παραλείψεις και ήττες του ΠΑΣΟΚ. 

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα στο ΠΑΣΟΚ τα στελέχη πιέζουν τον Νίκο Ανδρουλάκη να πάρει αποφάσεις. Πέραν των παραπάνω είναι και άλλα, όπως ο Παύλος Γερουλάνος, ο Νίκος Παπανδρέου, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Χάρης Καστανίδης, που –είτε δύναται να διεκδικήσουν την αρχηγία είτε όχι– δείχνουν στον νυν πρόεδρο την πόρτα της εξόδου. Έστω μέχρι τις επόμενες εσωκομματικές εκλογές και το αποτέλεσμά τους.

Δεν υπάρχει ημέρα, δεν υπάρχει τηλεοπτικό μέσο, δεν υπάρχει εφημερίδα, όπως δεν υπάρχει και διαδικτυακός ιστότοπος που να μην ασχολείται με το ΠΑΣΟΚ –αλλά όχι με θετικό τρόπο– και αυτό προκαλεί ζητήματα στο εσωτερικό του. Η Κυριακή θα είναι ίσως και καθοριστική για τις εξελίξεις.

 

Στο μεταξύ VIDEO που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο  με τίτλο “ο ορισμός της «πολιτικής αξιοπιστίας» από τον Νίκο Ανδρουλάκη ” είναι ενδεικτικο για τις πολιτικες  απόψεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ 

 

το  VIDEO εδώ

https://x.com/i/status/1804463640273125744