Η Χαμάς απελευθέρωσε άλλους έξι ομήρους – Συνολικά οκτώ σήμερα

Άλλοι έξι Ισραηλινοί –πέντε γυναίκες και ένας έφηβος– που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς κατά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, απελευθερώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης και παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, ανακοίνωσαν πριν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

Ως εκ τούτου, ο αριθμός των απελευθερωθέντων ομήρων ανέρχεται σε οκτώ σήμερα, αφού νωρίτερα είχαν αφεθεί ελεύθερες μια 21χρονη και μια 40χρονη.

Πρόκειται για τον Μπιλάλ και την Αϊσά Ζιβάντνε, την Ιλάνα Γκριτσέφσκι, την Νιλί Μαργκαλίτ, την Σάνι Γκορέν και την Σαπίρ Κορέν. Νωρίτερα είχαν απελευθερωθεί η Αμίτ Σουσάνα και η Μία Σεμ.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, διευκρίνισε πως τρεις εκ των έξι Ισραηλινών ομήρων που απελευθερώθηκαν απόψε έχουν διπλή υπηκοότητα: ένας με μεξικανική, ένας με ουρουγουανική και ένας με ρωσική. Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, υπογράμμισε επίσης πως οι δύο Ρωσοϊσραηλινές που απελευθερώθηκαν χθες Τετάρτη θα πρέπει να προσμετρηθούν στον σημερινό απολογισμό.

Η Χαμάς είχε διαμηνύσει χθες ότι η απελευθέρωση των δύο Ρωσοϊσραηλινών έγινε ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για «την υποστήριξη του Βλαντίμιρ Πούτιν στο παλαιστινιακό ζήτημα».

Αναμένεται πλέον η αποφυλάκιση 30 Παλαιστινίων που, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, είναι επτά γυναίκες και 23 ανήλικοι.

Από την Παρασκευή, κάθε απόγευμα απελευθερώνονται τουλάχιστον 10 Ισραηλινοί όμηροι – γυναίκες και παιδιά – σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση τριπλάσιου αριθμού παλαιστινίων κρατουμένων.