Ξεκίνησε η ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ – Απελευθερώθηκαν οι πρώτοι όμηροι

Απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς οι πρώτοι Ισραηλινοί όμηροι –δεκατρείς στον αριθμό, σύμφωνα με την Αίγυπτο– και είναι καθοδόν προς τη Ράφα, ενώ, πριν από μερικά λεπτά, ο Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης ανέφερε ότι απελευθερώθηκαν και δώδεκα Ταϊλανδοί όμηροι.

Μαζί με τη σταδιακή απελευθέρωση των 50 Ισραηλινών ομήρων, θα γίνει και η επιστροφή Παλαιστίνιων κρατουμένων από ισραηλινές φυλακές. Επίσης, θα επιτραπεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα. Η τετραήμερη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα τέθηκε σε ισχύ από σήμερα (24/11), στις 07:00.

Συγκεκριμένα τρεις Παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα απελευθερώνονται από τις ισραηλινές φυλακές για κάθε έναν όμηρο, ανάμεσά τους ανήλικοι και γυναίκες.

Η εκεχειρία στη Γάζα είναι μια σύντομη παύση, δηλώνει ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε σήμερα ότι η εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ με τη Χαμάς στη Γάζα είναι μια «σύντομη παύση», μετά την οποία το Ισραήλ θα επαναλάβει τις επιχειρήσεις με πλήρη στρατιωτική δύναμη.

Ο Γκάλαντ έκανε τα σχόλια αυτά στον Ιταλό ομόλογό του, που πραγματοποίησε επίσκεψη στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με το γραφείο του. Οι δηλώσεις του έγιναν ενώ το Ισραήλ ετοιμάζεται να δεχθεί 13 ομήρους που θα αφεθούν ελεύθεροι από τη Γάζα, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 39 Παλαιστινίων κρατουμένων.

«Θα υπάρξει μια σύντομη παύση και μετά θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε με πλήρη στρατιωτική δύναμη. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας: να καταστρέψουμε τη Χαμάς και να φέρουμε πίσω τους ομήρους από τη Γάζα στο Ισραήλ – υπάρχουν 240 όμηροι και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε και να ανεχθούμε», δήλωσε ο Γκάλαντ.