Ως ύποπτοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος καλούνται οι 10 βουλευτές των Σπαρτιατών

Καλούνται να καταθέσουν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη οι 10 βουλευτές του κόμματος των «Σπαρτιατών» και ο ανεξάρτητος Κωνσταντίνος Φλώρος, ως ύποπτοι για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Ειδικότερα, οι βουλευτές έχουν κληθεί για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ωστόσο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους.

Η Βουλή ήρε την ασυλία 11 βουλευτών των «Σπαρτιατών» με 285 υπέρ

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Νοεμβρίου, με ευρύτατη πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη για άρση της ασυλίας 11 βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας Σπαρτιάτες προκειμένου να εξεταστούν για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων.

Υπερ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 285 βουλευτές ενώ ένας καταψήφισε και 15 απουσίαζαν.

Η έρευνα άνοιξε μετά τις καταγγελίες του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα για εξωκοινοβουλευτικά κέντρα που λειτουργούν με όρους Greek mafia και καθοδηγούν τους βουλευτές του. Ο ίδιος υπονόησε ότι τα συγκεκριμένα κέντρα ελέγχονται από τον Ηλία Κασιδιάρη που στοχεύει στην ανατροπή του από την ηγεσία των Σπαρτιατών και τον πλήρη έλεγχο των ταμείων του κόμματος τα οποία θα υποδεχθούν αρκετά εκατομμύρια ευρώ ως κρατική χρηματοδότηση.

Λίγες ημέρες αργότερα ωστόσο, ο κ. Στίγκας επιχείρησε με παραληρηματικές καταγγελίες κατά των media και των πολιτικών του αντιπάλων να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και τις δικαστικές έρευνες που προκάλεσαν οι δικές του αποκαλύψεις.

Υποστήριξε αρχικά πως «δεν ξέρω αν η κατάθεση των βουλευτών θα μπορούσε να γίνει με μια απλή κλήση. Δεν κατηγορούνται για τίποτα. Η άρση ασυλίας γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού» για να προσθέσει στη συνέχεια: «Πώς εξαπατήσαμε το εκλογικό σώμα; Είπαμε ψέματα σε κάτι; Από την πρώτη στιγμή ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε ότι θα στηρίξει τους Σπαρτιάτες. Είναι κακό; Έγινε κρυφά; Οποιοσδήποτε μπορεί να υποστηρίξει δημόσια ένα κόμμα. Που είναι το έγκλημα;» ενώ σε άλλο σημείο είπε «Θέμα καθοδήγησης δεν υπήρξε ποτέ σε εμένα. Δεν χειραγωγούμαι ούτε είμαι αχυράνθρωπος. Τιμώ τα παντελόνια που φορώ κι δεν θα ανεχόμουν να δεχθώ εντολές από κανένα».

Παράλληλα, εξαπολύοντας πυρά κατά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Βελόπουλου είπε «εμείς δεν εξαπατήσαμε τον λαό με απευθείας αναθέσεις ή πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε τηλεμάρκετινγκ. Δεν αλλάξαμε εμείς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» ενώ για τα ΜΜΕ ανέφερε «κάνουν ρεπορτάζ για το πως θα μοιραστούν οι έδρες των Σπαρτιατών. Βγάζουν δήθεν δημοσκοπήσεις εμφανίζοντας ακόμα και τον κ. Κουτσούμπα ως τον δημοφιλέστερο. Σε λίγο θα μας πουν ότι είναι και ο πιο όμορφος».