Η φρεγάτα «Κίμων» απέκτησε τον… πύργο ελέγχου της – Δείτε βίντεο

Η φρεγάτα «Κίμων» (τύπου Belharra) που θα είναι η πρώτη που θα παραλάβει σύντομα το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται στην τελική φάση της κατασκευής στο Λοριέντ της Γαλλίας.

Στον ιστό PSIM, βάρους περίπου 150 τόνων και ύψους 42 μέτρων, εγκαθίστανται οι 4 σταθερές κεραίες του ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών SEAFIRE 500 που, σύμφωνα με την κατασκευάστρια Thales, επιτρέπουν την παρακολούθηση στόχων σε απόσταση έως και 500 χιλιομέτρων, οι κεραίες του συστήματος IFF (Identification Friend or Foe) που αναγνωρίζουν τους φίλους ή τους εχθρούς, οι δύο ηλεκτροοπτικοί αισθητήρες PASEO-XLR της Safran για τον ολοπεριμετρικό (360 μοίρες) παθητικό εντοπισμό στόχων σε μεγάλες αποστάσεις, οι κεραίες των συστημάτων C-ESM (Communication Electronic Support Measures) και R-ESM (Radar-ESM), οι κεραίες των συστημάτων επικοινωνίας κ.ά.

Στο κατώτερο επίπεδο του PSIM είναι εγκατεστημένο το ένα από τα δύο κέντρα επεξεργασίας ψηφιακών δεδομένων (data center, το δεύτερο βρίσκεται σε χώρο προς την πρύμνη του πλοίου) που περιλαμβάνει η πρωτοποριακή ψηφιακή αρχιτεκτονική του, χάρη στην οποία η φρεγάτα «Κίμων» χαρακτηρίζεται ως η πρώτη ψηφιακή. Κάτω από τον PSIM βρίσκεται το Κέντρο Πληροφοριών Μάχης του πλοίου.

Να θυμίσουμε πως η φρεγάτα «Κίμων» έχει εκτόπισμα 4.500 τόνων, μήκος περίπου 122 μέτρων, μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβων, ενσωματώνει προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες και έχει πλήρωμα 120 ατόμων.