Κασσελάκης σε 6+6: Να αποφασίσουν τώρα, να μην παίζουμε με την υπομονή του κόσμου

Κάλεσμα στην ομάδα των 6+6 να αποφασίσουν άμεσα για την παραμονή τους ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απηύθυνε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο «Κόκκινο 105,5».

«Θα ήταν ηγετική ομάδα» οι «6 συν 6»

Όπως είπε ο κ. Κασσελάκης, «εγώ έτεινα χείρα φιλίας και στον κ. Τσακαλώτο και σε όλους», συμπληρώνοντας πως «εγώ σέβομαι το κόμμα πάρα πολύ γιατί ευθυγραμμίστηκα με αυτό», καθώς «εάν εγώ δεν σεβόμουν το κόμμα δεν θα σεβόμουν τον Αλέξη Τσίπρα», συνέχισε. Ωστόσο, «ακριβώς εξαιτίας αυτό του σεβασμού, από την πρώτη στιγμή προσκάλεσα την κ. Αχτσιόγλου στο γραφείο μου στη Βουλή και της πρότεινα όποια θέση ήθελε» εξήγησε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας πως «μα, θα ήταν ηγετική ομάδα αν είχαν αποδεχθεί την πρότασή μου. Λέω ελάτε να είστε ηγετική ομάδα, ήσασταν η πρώτη γραμμή του Αλέξη Τσίπρα, βασίζομαι σε αυτήν την ομάδα» περιέγραψε, για να απευθύνει καθαρό μήνυμα προς τα στελέχη της νέας γενιάς του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είχαν να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα».

Ο κ. Κασσελάκης εκτίμησε ακόμα πως «δεν υπάρχουν μεγάλες πολιτικές διαφορές» με τα προς αποχώρηση στελέχη, αλλά και πως «δυστυχώς φαίνεται να είναι πιο προσωπική η διαφωνία και πραγματικά λυπάμαι», συμπλήρωσε.

Μπροστά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του κόμματος, «καταρχάς πρέπει να πω ότι δεν θεωρώ ότι υπάρχουν σύννεφα πάνω στο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο νέος Πρόεδρος του κόμματος, λέγοντας πως «υπάρχει μια μεγάλη ενέργεια και ελπίδα από τη βάση».

Αιχμές περί αξιοπιστίας Τσίπρα – «δεν ήμασταν αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση»

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του άφησε αιχμές για την προηγούμενη περίοδο στο κόμμα και τον προκάτοχό του, καθώς έκανε λόγο για «βουβαμάρα στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ» σε αντιδιαστολή με την κατάσταση που επικρατεί τώρα, «σε σχέση με τη βουβαμάρα που εκδηλώθηκε με ποσοστό 17%-18%» στις εθνικές εκλογές, όπως είπε. Στο πλαίσιο αυτό, απέδωσε το 41% που έλαβε η ΝΔ στις περασμένες εκλογές, στο «γιατί εμείς χάσαμε 600.000 ψήφους στην αποχή», όπως είπε. Ακόμη, «να είμαστε αντικειμενικοί» σημείωσε, λέγοντας πως αντικειμενικό μέγεθος είναι η Στατιστική, σύμφωνα με την οποία το 2023 σε σχέση με το 2019 η ΝΔ αύξησε τα ποσοστά της, το ΠΑΣΟΚ αύξησε ποσοστά του, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ τα μείωσε. Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, αιτία αυτού ήταν η «απογοήτευση σε εμάς ότι δεν ήμασταν αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση».

Ακολούθως, «για να μπορεί κάποιος να κυβερνήσει πρέπει να μπορεί να δείξει δείσμα γραφής στο διακύβευμα που έχει μπροστά του, για μένα το διακύβευμα είναι η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε, καθώς «αν το θέμα ήταν προσωπικό, ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν πρωθυπουργός» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης. Παράλληλα, πήρε αποστάσεις από τη δήλωσή του ότι μπορεί να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας πως ουδέποτε είπα ότι ένα άτομο με αλλαγή προέδρου θα μπορέσει να νικήσει τον κ. Μητσοτάκη. Ο δικός μου ρόλος είναι να εμπνεύσω για να γειώσουμε το κόμμα στην κοινωνία, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ερωτηθείς για τις εσωκομματικές εξελίξεις, «ό,τι είχα να πω στην ΚΕ το είπα, ήταν μια απεύθυνση σε μια μικρή ομάδα η οποία έδωσε πάσο σε ύβρεις εναντίον του κόμματος και του προέδρου της δημόσια» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρατηρώντας πως για τη γείωση κόμματος στην κοινωνία, το πρώτο πράγμα είναι οι οργανώσεις μας στη χώρα να μπορέσουν να αγκαλιάσουν αυτό τον κόσμο. Το κόμμα σε καμία περίπτωση να μην τους εμποδίζει να αυτοοργανωθούν. Ακολούθως, στη ροή «θα δημιουργήσουμε think tanks, θα με βοηθήσουν αυτά να δημιουργήσουμε ατζέντα, ατζέντα αυτή θα πάει διάδραση στη βάση» συμπλήρωσε, ενώ «θα βρούμε ανθρώπους, στελέχη που έχουν σχετική τεχνογνωσία» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης, σε σχέση με τις κινήσεις του κόμματός του το επόμενο διάστημα.

Όπως επισήμανε, το «εκτός ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει και εντός ΣΥΡΙΖΑ Το στοίχημα του κόμματός μας είναι να αγκαλιάσουμε τη σοφία». Αναφορικά με το συνέδριο του κόμματος, «το συνέδριο θα έχει θα έλεγα κάποιες γενικές, αλλά συγκεκριμένες, σύγχρονες θέσεις όχι πλήρως κοστολογημένες δημοσιονομικά, αλλά από εκεί και πέρα θα γίνει ένα σύγχρονο πρόγραμμα» εξήγησε ο κ. Κασσελάκης.

«Δεν βοήθησε» ο Πολάκης

Με φόντο το τοξικό κλίμα στις τάξεις του κόμματος, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε να «μη βρίζουμε, δεν ήταν ανάγκη», παίρνοντας δημόσια αποστάσεις από το Βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη. Όπως τόνισε «δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε ο Παύλος το Σαββατοκύριακο για τη Σία Αναγνωστοπούλου, δεν βοήθησε». Αλλά, ταυτόχρονα να μην κρίνουμε τον Παύλο πριν δούμε το δείγμα γραφής από τις ΕΠΕΚΕ που συντονίζει, καθώς εκτίμησε πως ο κ. Πολάκης είναι ένα άτομο που μπορεί να προσφέρει. Αναφερθείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον «πόλεμο» εντυπώσεων που επικρατεί, «γενικά, υπάρχει ένα κύμα στα κοινωνικά δίκτυα που είναι τοξικό, πολλές φορές είναι υπέρ μου θεωρητικά, αλλά δεν με εκφράζει», ανέφερε.

«Δεν θα είχα τον Βαρουφάκη υπουργό Οικονομικών»

Σε ερώτημα για το τι θα έκανε το 2015 αν ήταν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα,  ο κ. Κασσελάκης απάντησε: «Δεν θα είχα το Γιάνη Βαρουφάκη για υπουργό Οικονομικών. Λέω την αλήθεια». «Έρχονται καλύτερες μέρες δεν θα σταματήσει κανείς την πορεία που κάνουμε δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ. Να είστε σίγουροι και σίγουρες για αυτό», διαβεβεβαίωσε.

Η τοποθέτησή του έγινε στο πρώτο του εβδομαδιαίο ραντεβού με τα… ερτζιανά, που εγκαινίασε σήμερα ο κ. Κασσελάκης, στο πλαίσιο της εκπομπής της Ευγενίας Λουπάκη «Allegro Μα Με Τρόπο», θέλοντας να έχει ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες και να απαντήσει στα ερωτήματά τους.

Κυβέρνηση σε τέσσερα χρόνια

«Ποιον έχω πειράξει σε αυτή τη χώρα;» διερωτήθηκε ακόμη για τις επιθέσεις που δέχτηκε, όπως δήλωσε, για να προσθέσει πως «για αυτό είμαι σίγουρος ότι σε τέσσερα χρόνια θα είμαστε κυβέρνηση, Θα αναδείξουμε καλό κόσμο, όχι μόνο τεχνοκρατικά, αλλά και ηθικά».

«Είδα ένα κενό στον προοδευτικό χώρο»

Σε ερώτηση για το τι μεσολάβησε και τελικά έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο νέος Πρόεδρος του κόμματος τόνισε πως «είδα ένα κενό στον προοδευτικό χώρο, Δεν είδα αξιόπιστη κυβερνητική λύση», ενώ απάντησε στα περί υπέρμετρης επικοινωνίας πως «λέγαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν καλός στην επικοινωνία και ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα δυνατό άτομο, έτσι λένε οι άλλοι, στην επικοινωνία τώρα δεν είμαστε πολύ πολιτικοί». «Όταν δεν απαντάω σε ύβρεις δημόσιες, αναδείξαμε θέματα» πρόσθεσε, με φόντο την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, αλλά και στις Ανεξάρτητες Αρχές.

«Δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ»

Παράλληλα, «εγώ έχω ένσημα και πολλά ένσημα, δεν έχω δικαίωμα να είμαι στην πολιτική επειδή ήμουν στο εξωτερικό και δεν έχω οργανωθεί από 17 χρονών;» διερωτήθηκε, ενώ σε ερώτημα για το τι θα έκανε το 2015 αν ήταν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα, «δεν θα είχα το Γιάνη Βαρουφάκη για υπουργό Οικονομικών. Λέω την αλήθεια» τόνισε ο κ. Κασσελάκης, και κατέληξε, λέγοντας πως «έρχονται καλύτερες μέρες δεν θα σταματήσει κανείς την πορεία που κάνουμε δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ. Να είστε σίγουροι και σίγουρες για αυτό».