«Δεν υπάρχει συμφωνία» για τους αιχμαλώτους λέει ο Νετανιάχου

Το Ισραήλ βομβαρδίζει νοσοκομεία, προσφυγικούς καταυλισμούς, σχολεία και κατοικημένες περιοχές στη βόρεια και νότια Γάζα μέρα και νύχτα.

Oμάδα του ΠΟΥ που επιθεώρησε το νοσοκομείο al-Shifa το Σάββατο το χαρακτήρισε «ζώνη θανάτου». Σε χιλιάδες ανθρώπους δόθηκε μόλις μία ώρα για να εγκαταλείψουν το νοσοκομείο, προκαλώντας πανικό.

Νέες λεπτομέρειες προέκυψαν σχετικά με την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου σε μουσικό φεστιβάλ στην έρημο, μεταξύ των οποίων ότι ένα ισραηλινό στρατιωτικό ελικόπτερο πυροβόλησε κατά των επιτιθέμενων της Χαμάς, χτυπώντας ορισμένους επισκέπτες του φεστιβάλ.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη καμία συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, για προσωρινή κατάπαυση του πυρός, αμέσως μετά την αναφορά της Washington Post ότι οι ΗΠΑ ήταν κοντά στη μεσολάβηση μιας τέτοιας συμφωνίας.

Την ίδια ώρα ο ισραηλινός πρωθυπουργός, το βράδυ του Σαββάτου δήλωσε πως δεν υπάρχει επίσης καμία συμφωνία σχετικά με την απελευθέρωση των αιχμαλώτων της Χαμάς. Όπως είπε υπήρξαν «πολλές ανακριβείς αναφορές» και πως «όταν υπάρχει κάτι να πούμε, θα σας το αναφέρουμε».

Το μποϋκοτάζ ενάντια στο Ισραήλ, δίνει εμφύσησε νέα πνοή σε εταιρεία αναψυκτικών που δημιουργήθηκε από Έλληνα της Αιγύπτου

Η εκστρατεία για το μποϊκοτάζ των δυτικών παραγωγών που συνδέονται με το Ισραήλ (κίνημα BDS) αναζωπύρωσε τη ζήτηση για τη μάρκα αναψυκτικών που ίδρυσε Έλληνας μελισσοκόμος.

Η Spiro Spathis, η παλαιότερη εταιρεία ανθρακούχων ποτών της Αιγύπτου, επιστρέφει εντυπωσιακά.

Ιδρύθηκε το 1920 από έναν Έλληνα μελισσοκόμο από την Κεφαλονιά και η «Spathis» με έτος ίδρυσης το 1920 αποτελεί μέρος της ζωής για γενιές Αιγυπτίων.

Τώρα, χάρη σε μια παναιγυπτιακή εκστρατεία για το μποϊκοτάζ των δυτικών παραγωγών που υποστηρίζουν το Ισραήλ με πρώτη και καλύτερη την Coca Cola, η μάρκα που μετράει έναν αιώνα ζωής έχει γίνει τρεντ ως το καλύτερο δείγμα της αιγυπτιακής αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους.

Η Spiro Spathis, η οποία ήταν πάντα υπερήφανη για τον ρόλο της ως η πρώτη μάρκα αναψυκτικών της Αιγύπτου, κυκλοφορεί με συνθήματα όπως «100% Made in Egypt» και «η Αυθεντική γκαζούζα της Αιγύπτου», χρησιμοποιώντας τον αιγυπτιακό όρο «γκαζούζα» που είναι κάτι παραπάνω από γνώριμος στο ελληνικό κοινό.

Αναζωπυρώθηκε η ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου

Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι πυροβόλησε εναντίον πολλών στόχων στη συνοριακή περιοχή και «χτύπησε απευθείας» το Κιμπούτς Χανίτα στην ισραηλινή πλευρά.

Η ομάδα επιτέθηκε επίσης σε μια τοποθεσία με ρουκέτες και βλήματα πυροβολικού και σε μια «συγκέντρωση εχθρικών ατόμων και οχημάτων«. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε σε διάφορους «ύποπτους αεροπορικούς στόχους» που είχαν πετάξει από τον Λίβανο προς το Ισραήλ.

Ένα από αυτά είχε αναχαιτιστεί επιτυχώς. Υπήρξαν επίσης περαιτέρω επιθέσεις από τον Λίβανο, στις οποίες το Ισραήλ απάντησε, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός. Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.