Το Αλ Σίφα ως «μεγάλη φυλακή» – Ισραηλινοί κομάντος φωτογραφίζονται με σημαία

Συνεχίζεται η επίθεση του ισραηλινού στρατού στο Αλ Σίφα που χρησιμοποιεί μπουλντόζες και τανκς εντός του συγκροτήματος.

Η απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για παρατεταμένες ανθρωπιστικές παύσεις, απορρίφθηκε από το Ισραήλ που συνεχίζει την επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Μπάιντεν επιμένει ότι υπάρχουν πληροφορίες για ύπαρξη ορμητηρίου της Χαμάς στο Αλ Σίφα στηρίζοντας το Ισραήλ, χωρίς ωστόσο να έχει προσκομίσει κάποιο στοιχείο.

Στη βόρεια Γάζα έχει απομείνει πλέον μόνο ένα νοσοκομείο, ενώ όλος ο παλαιστινιακός θύλακας αναμένεται να μείνει για ακόμη μία φορά χωρίς επικοινωνία λόγω έλλειψης καυσίμων.

Ο ισραηλινός στρατός φωτογραφίζεται μέσα στο Αλ Σίφα ως ένδειξη «νίκης»
Φωτογραφία μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα τράβηξαν στρατιώτες του ισραηλινού στρατού ως ένδειξη «νίκης».

Η φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με τους Παλαιστίνιους να κατηγορούν το Ισραήλ ότι επιτίθεται σε νοσοκομεία και άλλους πολιτικούς στόχους.

Ισραηλινοί κομάντος συνεχίζουν να ψάχνουν κάθε δωμάτιο του Αλ Σίφα – Καταστρέφουν το νότιο τμήμα του νοσοκομείου
Όπως μεταδίδουν το Al Jazeera και το Al Arabiya, Ισραηλινοί κομάντος ψάχνουν κάθε δωμάτιο του νοσοκομείου Αλ Σίφα.

Πηγές δήλωσαν στο Al Jazeera Arabic ότι οι ισραηλινές μπουλντόζες καταστρέφουν το νότιο τμήμα του νοσοκομείου και προχωρούν στην καταστροφή άλλων τμημάτων και ότι έχει διακοπεί κάθε επικοινωνία με τους γιατρούς μέσα στο νοσοκομείο.

Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος, υπό καθεστώς ανωνυμίας, επιβεβαίωσε στο Reuters ότι Ισραηλινοί στρατιώτες πραγματοποιούν αυτή τη νέα επιδρομή.

«Η επιχείρηση διαμορφώνεται από την πεποίθησή μας ότι υπάρχει καλά κρυμμένη τρομοκρατική υποδομή στο συγκρότημα», δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «η Χαμάς εργάζεται επίμονα για την απόκρυψη της υποδομής και τη συγκάλυψη στοιχείων στα νοσοκομεία της Γάζας».

Οι γιατροί και οι ασθενείς μέσα στο νοσοκομείο, μαζί με την ίδια την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση, έχουν επανειλημμένα αρνηθεί την παρουσία της Χαμάς εκεί.