«Νέα εισβολή των IDF στο Αλ Σίφα» – «Παρατεταμένες ανθρωπιστικές παύσεις» ζητά το ΣΑ για τη Γάζα

Πρωτοφανείς εικόνες αγριότητας στη Γάζα, με τον ισραηλινό στρατό να επιχειρεί εντός του νοσοκομείου Αλ Σίφα που παραμένουν ασθενείς και εκτοπισμένοι.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι το νοσοκομείο χρησιμοποιείται ως ορμητήριο της Χαμάς, κάτι που υποστήριξαν και οι ΗΠΑ σε χθεσινοβραδινή δήλωση, με την παλαιστινιακή οργάνωση να επιρρίπτει την ευθύνη για όσα συμβαίνουν στον Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τις IDF, βρέθηκαν «βρέθηκαν όπλα και κέντρο διοίκησης της Χαμάς στο νοσοκομείο», για «φάρσα» και «σκετς» κάνουν λόγο οι Παλαιστίνιοι.

Έφτασαν τις 11.500 οι νεκροί στη Γάζα

Η αιματοχυσία συνεχίζεται τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στη Δυτική Όχθη, ενώ αξιωματούχοι των ΗΠΑ ξεκινούν έναν νέο γύρο διπλωματικών επαφών με κράτη της ΕΕ και του Κόλπου.

Εγκρίθηκε ψήφισμα για «παρατεταμένες ανθρωπιστικές παύσεις» στο ΣΑ του ΟΗΕ, το Ισραήλ απαντάει ότι δεν θα γίνουν αν δεν υπάρξει απελευθέρωση των ομήρων.

Σύμφωνα με αναφορές, σε κρίση μπήκαν οι διαπραγματεύσεις για τους ομήρους που γίνονται με τη μεσολάβηση του Κατάρ.

Νέα εισβολή του IDF στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ Σίφα πραγματοποιήθηκε την τελευταία ώρα, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις, μαζί με μπουλντόζες, κατάφεραν να εισβάλουν στο ιατρικό συγκρότημα από τις νότιες πύλες του.

Προηγουμένως εισέβαλαν στα κύρια κτίρια του συγκροτήματος και άρχισαν να ανακρίνουν γιατρούς, καθώς και να ερευνούν μέσα στους διαδρόμους και τα τμήματα του νοσοκομείου, αναζητώντας την ύπαρξη στρατιωτικού εξοπλισμού.

Δεν βρήκαν κανέναν Παλαιστίνιο μαχητή στο εσωτερικό του παρά το γεγονός ότι ισχυρίστηκαν προηγουμένως ότι επρόκειτο για κεντρικό στρατηγείο επιχειρήσεων για παλαιστινιακές μαχητικές ομάδες, όπως μεταδιδει το Al Jazeera.