Ο ισραηλινός στρατός ανατίναξε το κοινοβούλιο της Χαμάς στη Γάζα – Δείτε βίντεο

Ο Ισραηλινός Στρατός κατεδάφισε το κτίριο του κοινοβουλίου της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας δύο ημέρες αφότου στρατιώτες της Μονάδας Γκολάνι τράβηξαν φωτογραφία κρατώντας μια ισραηλινή σημαία στο εσωτερικό του κτιρίου, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το κοινοβούλιο της Χαμάς στην πόλη της Γάζας και ύψωσε την ισραηλινή σημαία. Συγκεκρμένα το κτίριο καταλήφθηκε από την 7η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία και την Ταξιαρχία Πεζικού «Golani». Μάλιστα η κατάληψη του κτιρίου έγινε λίγο πριν τις δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ ότι η Χαμάς «έχασε τον έλεγχο στη Γάζα».

idf-hamas-arthrou

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της ανατίναξης του κοινοβουλίου της Γάζας:

Νετανιάχου: Δεν υπάρχει κανένα μέρος στη Γάζα όπου δεν θα φτάσει ο στρατός

«Δεν υπάρχει κανένα μέρος στη Γάζα» όπου «δεν θα φτάσει το Ισραήλ, καμία κρυψώνα, κανένα κρησφύγετο», προειδοποίησε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, λίγες ώρες αφού ο ισραηλινός στρατός μπήκε στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του παλαιστινιακού θύλακα.

«Θα φτάσουμε και θα εξοντώσουμε τη Χαμάς και θα φέρουμε πίσω τους ομήρους» καθώς αυτές είναι δύο «ιερές αποστολές», είπε ο Νετανιάχου κατά την επίσκεψή του σε μια στρατιωτική βάση. «Δεν υπάρχει καταφύγιο για τους δολοφόνους της Χαμάς», πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατός μπήκε σήμερα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, όπου υποστηρίζει ότι στεγάζεται μια βάση στρατηγικής σημασίας της Χαμάς. Η επιχείρηση αυτή προκαλεί ανησυχία για την τύχη των χιλιάδων εκτοπισμένων Παλαιστινίων που έχουν καταφύγει στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

«Μας ζήτησαν να μην διεισδύσουμε στη Γάζα; Κι όμως, εμείς μπήκαμε έτσι κι αλλιώς. Μας είπαν ότι δεν θα φτάναμε στην είσοδο της Πόλης της Γάζας, αλλά εμείς φτάσαμε. Μας είπαν ότι δεν θα μπορούσαμε να μπούμε στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, εμείς μπήκαμε» συνέχισε ο Νετανιάχου. Το νοσοκομείο αυτό βρίσκεται εδώ και πολλές ημέρες στο επίκεντρο των μαχών μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και μαχητών της Χαμάς.