Νεκρή εντοπίστηκε η Γερμανίδα όμηρος Σάνι Λουκ που απήγαγε η Χαμάς από το μουσικό φεστιβάλ

Αν και αρχικά η μητέρα της δήλωνε ότι ζει, τελικά ανακοινώθηκε ο θάνατός της 22χρονης Σάνι Λουκ, καλλιτέχνιδας τατουάζ και infuencer, που έπεσε στα χέρια της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ που έχασαν την ζωή τους 260 νέοι.

Για περισσότερες από τρεις εβδομάδες, η οικογένειά της ήλπιζε σ’ ένα θαύμα. Σήμερα το πρωί, η μητέρα και η αδερφή της άτυχης νεαρής κοπέλας ανακοίνωσαν τον θάνατό της μέσω των γερμανικών ΜΜΕ. «Δυστυχώς χθες μάθαμε τα δυσάρεστα νέα, ότι η κόρη μου δεν είναι πια στη ζωή», είπε η μητέρα της Σάνα, Ρικάρντα στα γερμανικά δίκτυα «RTL» και N- tv: «Η Σάλι Λουκ δεν ζει πια».

Η αδερφή της Σάνι, Άντι, έγραψε στο Instagram ότι « με μεγάλη λύπη ανακοινώνω τον θάνατο της αδερφής μου, η οποία αγνοείτο εδώ και εβδομάδες».

Συλλυπητήρια ανάρτηση έκανε στο Χ το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ. «Είμαστε συντετριμμένοι που μοιραζόμαστε ότι βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε η σορός της 23χρονης Γερμανοϊσραηλινής Σάνι Λουκ. Η Σάνι, που απήχθη από μουσικό φεστιβάλ και βασανίστηκε και περιφερόταν από τους τρομοκράτες της Χαμάς, βίωσε ασύλληπτη φρίκη. ΟΙ σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους φίλους και την οικογένεια της Σάνι κατά τη διάρκεια του αδιανόητου εφιάλτη», αναφέρει στην ανάρτηση.

Απήχθη μετά από την επίθεση στο μουσικό φεστιβάλ

Οι τρομοκράτες της Χαμάς είχαν καταγραφεί σε βίντεο να έχουν την άτυχη κοπέλα ολόγυμνη και με σπασμένα πόδια σε ένα αγροτικό όχημα, μετά την επίθεση σε μουσικό φεστιβάλ στις 7 Οκτωβρίου. Τότε η νεαρή είχε ταυτοποιηθεί από τα τατουάζ που είχε, ενώ οι πρώτες αναφορές έλεγαν πως ήταν νεκρή με τους τρομοκράτες και το πλήθος να βεβηλώνουν το πτώμα της.

Η μητέρα της, Ρικάρντα Λουκ, την είχε αναγνωρίσει σε ένα από τα βίντεο, ωστόσο η ίδια έτρεφε ελπίδες λέγοντας σε διεθνή ΜΜΕ πως είχε πληροφορίες πως η κόρη της ήταν βαριά τραυματισμένη και βρισκόταν σε νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι μαχητές της Χαμάς περιφέρουν σε αγροτικό τη Γερμανίδα 

war-vid-2

war-vid-1

Η Σάνι Λουκ, που είχε γερμανοϊσραηλινή υπηκοότητα, επισκεπτόταν συχνά – πυκνά τον παππού και τη γιαγιά της στο Ράβενμπουργκ που βρίσκεται στο κρατίδιο Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Η μητέρα της, καθολική που ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό, μετανάστευσε στο Ισραήλ, ακολουθώντας τον Εβραίο σύζυγό της.

germanida

Ήταν μία από τους 8 Γερμανούς ομήρους

Η γερμανοϊσραηλινή καλλιτέχνης τατουάζ έπεσε θύμα των τρομοκρατών της παλαιστινιακής σουνιτικής οργάνωσης κατά την σφαγή στο μουσικό φεστιβάλ «Re’im» στις 7 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», η Σάνι Λουκ θεωρείται μία από τους οκτώ Γερμανούς υπηκόους που ήταν αιχμάλωτοι κατά τη διάρκεια του πολέμου, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές. Η Λουκ ήταν στο φεστιβάλ, συνοδευόμενη από τον φίλο της, έναν Μεξικανό υπήκοο.

Αφού σήμανε συναγερμός και άρχισε η επίθεση της Χαμάς, η Λουκ μίλησε στο τηλέφωνο με τη μητέρα της, λέγοντάς της ότι υπάρχουν λίγα μέρη για να κρυφτεί και ότι θα προσπαθήσει να βρει ένα. Στη συνέχεια χάθηκαν τα ίχνη της.