Έξαλλοι οι Ισραηλινοί με τον Ερντογάν: «Φίδι ήταν και φίδι παραμένει»

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου που υποστήριξε τη Χαμάς σε δημόσια δήλωση του λέγοντας ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση ενώ αποκάλεσε το Ισραήλ κατοχική δύναμη.

Άμεση ήταν η απάντηση του Ισραήλ, που ανακάλεσε τους διπλωμάτες του από την Τουρκία και ανακοίνωσε ότι «θα επανεξετάσει τις σχέσεις του» με την Άγκυρα.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις βαριές δηλώσεις εκ μέρους της Τουρκίας, διέταξα την επιστροφή των διπλωματικών εκπροσώπων μας από εκεί, ώστε να προχωρήσουμε σε επανεξέταση των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία», ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Έλι Κόεν, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Την ίδια ώρα, ο πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνώμενα Έθνη, αποκάλεσε τον Ερντογάν, «φίδι» που δεν χάνει ευκαιρία να εκφράζει το αντισημιτικό του μένος.

Τι είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Εξαπολύοντας «πυρά» κατά της Δύσης, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση ενώ χρακτήρισε κατακτητή το Ισραήλ.

Μπροστά σε πλήθος κόσμου, σε συγκέντρωση υποστήριξης στους Παλαιστινίους που οργάνωσε σήμερα το κόμμα του στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν θέλησε με τον τρόπο του να φιλοτεχνήσει ένα ηγετικό προφίλ για τον μουσουλμανικό κόσμο.

«Επαναλαμβάνω ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Το Ισραήλ είναι κατακτητής της Παλαιστίνης» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Βάλοντας δε κατά της Δύσης τόνισε τα εξής: «Αυτή ευθύνεται για τις θηριωδίες στη Γάζα. Οι βαρβαρότητες αποτελούν αντίκτυπο των ενεργειών της Δύσης».

«Πόσοι πρέπει να πεθάνουν για να κηρύξετε κατάπαυση του πυρός;» συνέχισε δε με ερώτηση προς τη Δύση.

«Το Ισραήλ έχει ενοχληθεί γι’αυτά που λέμε για τη Χαμάς. Δεν οφείλουμε όμως τίποτα στο Ισραήλ» συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

«Η διεθνής κοινότητα στέκεται τυφλή και κουφή μπροστά στα όσα γίνονται και παρά τις εκκλήσεις των Ηνωμένων Εθνών» τόνισε ακόμη.