Προβοκάτσια του Ράμα η παγίδα εναντίον του Μπελέρη, λέει ο Μπερίσα – Πλήρωσε 7.000 αστυνομικό

Τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα κατηγόρησε ως εμπνευστή της σκευωρίας για την σύλληψη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.

Αποκάλυψε μάλιστα και λεπτομέρειες για το πώς έναντι αμοιβής από τις αλβανικές Υπηρεσίες ο συνεργάτης της Αστυνομίας έστησε την πλεκτάνη. Ο Μπερίσα σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό syri.tv κατηγόρησε την Αστυνομία και την Εισαγγελία ότι σκηνοθέτησαν την σύλληψη του και ότι συνεργάτης τους πληρώθηκε από τα μυστικά κονδύλια με το ποσό των 700.000 λεκ (περίπου 7.000 ευρω).

Ο Αλβανός πρώην πρωθυπουργός μάλιστα κατονόμαστε τον συνεργάτη της Αστυνομίας που προσπάθησε να παγιδεύσει τον Φρέντι Μπελέρη, λέγοντας πως πρόκειται για τον Αρσέν Ράμα, ο οποίος πληρώθηκε το παραπάνω ποσό από τα «Ειδικά Μυστικά Κονδύλια της Αστυνομίας».

Κατονομάζοντας τον Αστυνομικό Διευθυντή Αυλώνας και τον επικεφαλής του Τομέα Δίωξης Εγκλήματος στην Αλβανική Αστυνομία τους κατηγόρησε οτι ενήργησαν σε αντίθεση με τον νόμο για την διαχείριση των κονδυλίων.

Η αμοιβή του συγκεκριμένου συνεργάτη της Αστυνομίας καταβλήθηκε με ένταλμα πληρωμής από το ταμείο της αστυνομίας και διαβαθμίστηκε σε κρατικό απόρρητο. Συνεπώς -όπως υποστηρίζει ο Μπερίσα- ο τρόπος με τον οποίο έδρασε ο Αρσέν Ράμα με ανταμοιβή 700.000 λεκ από την Αστυνομία, καθιστούν άκυρες τις καταθέσεις του ενώπιον του Δικαστηρίου.

Ο Μπερίσα υποστηρίζει ακόμη ότι βάσει συγκεκριμένου άρθρου του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προβλέπεται ότι δεν πρέπει να προκαλείται μια εγκληματική πράξη με υποκινούμενες ενέργειες, ωθώντας ένα άτομο να διαπράξει έγκλημα, το οποίο δεν θα το έκανε εάν δεν υπήρχε υποκίνηση από πλευράς της αστυνομίας μέσω κάποιου συνεργάτη της. Ο Αλβανός πρώην πρωθυπουργός παράλληλα ζητά να υπάρξει νομική διερεύνηση της υπόθεσης αυτής αλλά και σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στην Βουλή για να εξετάσει την υπόθεση η οποία εκτός των άλλων έχει επηρεάσει και τις σχέσεις με την Ελλάδα.

Ο Σαλί Μπερίσα δήλωσε στην συνέντευξη του ότι ολη η υπόθεση είναι προβοκάτσια και πίσω από την παγίδα σε βάρος του Μπελέρη, που οδήγησε την Αλβανία σε αντιπαράθεση με τους γείτονες της, βρίσκεται ο ίδιος ο Εντι Ράμα.