Στο Ισραήλ ειδικές δυνάμεις των Αμερικανών με πάνω από 10 πλοία

Δύο αξιωματούχοι Άμυνας των ΗΠΑ, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας στη Washington Post, δήλωσαν ότι η ομάδα Bataan Amphibious Ready Group, που αριθμεί περισσότερους από 4.000 ναύτες και πεζοναύτες, θα ενταχθεί σε έναν αμερικανικό στόλο στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ. Η ομάδα αυτή θα περιλαμβάνει δύο μεταφορικά αεροσκάφη και τα σχετικά με αυτήν πλοία.

Η 26η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών, που εδρεύει στο Camp Lejeune, αναπτύσσεται μαζί με την αμφίβια ειδική ομάδα. Η μονάδα Πεζοναυτών εκπαιδεύεται για ένα ευρύ φάσμα αποστολών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ειδικών επιχειρήσεων. Το USS Bataan και το USS Carter Hall, δύο από τα πολεμικά πλοία που μετέφεραν προσωπικό για τη μονάδα, βρίσκονταν στον Κόλπο του Ομάν τη Δευτέρα, έχοντας εγκαταλείψει το Κουβέιτ.

Το τρίτο πλοίο που συνδέεται με τη μονάδα, το USS Mesa Verde, βρισκόταν στη Μεσόγειο Θάλασσα και επρόκειτο να κατευθυνθεί κοντά στην ισραηλινή ακτή, δήλωσαν οι αξιωματούχοι της Άμυνας.

«Η νέα αυτή ανάπτυξη αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες των Αμερικανών αξιωματούχων για έναν ευρύτερο πόλεμο, καθώς οι συγκρούσεις με τη Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν, τη λιβανική μαχητική και πολιτική δύναμη, εντείνονται κατά μήκος των βόρειων συνόρων του Ισραήλ και η Τεχεράνη απειλεί απροσδιόριστη «προληπτική δράση» για να αποτρέψει μια ισραηλινή επίθεση στη Γάζα», σημειώνει η Washington Post σε δημοσίευμά της.

Περισσότερα από 12 πολεμικά πλοία ανοιχτά του Ισραήλ

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέπτυξε την ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου USS Gerald R. Ford στην περιοχή και ανακοίνωσε το Σάββατο ότι στέλνει επίσης την ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου USS Dwight D. Eisenhower από τη Βιρτζίνια.

Όλες μαζί οι αμερικανικές στρατιωτικές αναπτύξεις πιθανότατα θα συγκεντρώσουν περισσότερα από 12 πολεμικά πλοία στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ, σε μια σπάνια συγκέντρωση αμερικανικής δύναμης πυρός.