Το Ισραήλ επιτίθεται σε στρατιωτικές υποδομές της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Επίθεση σε στρατιωτικές υποδομές της Χεζμπολάχ στον Λίβανο πραγματοποιούν πολεμικά ελικόπτερα της ισραηλινής Πολεμικής Αροπορίες.

Την ίδια ώρα, η ισραηλινή πλευρά έλαβε αναφορές για πυροβολισμούς του Ισραηλινού στρατού, στα σύνορα του Λιβάνου. Οι ισραηλινές δυνάμεις απαντούν με πυρά.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων Ντανιέλ Χαγκάρι δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά.

«Οι δυνάμεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων επιτίθενται τώρα στην περιοχή από την οποία εκτοξεύτηκαν οι αντιαρματικοί πύραυλοι προς το φυλάκιό μας στα σύνορα με τον Λίβανο. Επίσης, μια άλλη στρατιωτική υποδομή της Χεζμπολάχ δέχθηκε επίθεση νωρίτερα σήμερα».

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, οκτώ άτομα τραυματίστηκαν από τις ρουκέτες της Χεζμπολάχ. Δύο εξ αυτών νοσηλεύονται σε σοβαρή και σταθερή κατάσταση, καθώς φέρουν τραύματα από θραύσματα στα άκρα τους. Και οι οκτώ τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό κέντρο της Γαλιλαίας στη Ναχαρίγια, στο Βόρειο Ισραήλ για περίθαλψη.

Την ίδια ώρα, οι δυναμεις της Χαμάς στον Λίβανο ισχυρίζονται ότι εκτοξεύθηκαν 20 ρουκέτες προς βόρειες ισραηλινές πόλεις. Ειδικότερα, οι Ταξιαρχείς Εζεντίν αλ Κάσαμ ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν 20 ρουκέτες από τον Λίβανο εναντίον δύο ισραηλινών οικισμών στα βόρεια της «κατεχόμενης Παλαιστίνης».

Η φιλοϊρανιή Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανέφερε ότι έβαλε στο στόχαστρό της έναν στρατώνα στο κιμπούτς Χανίτα, «σε απάντηση για τη δολοφονία και τον τραυματισμό» δημοσιογράφων στον νότιο Λίβανο.

Η επιχείρηση του Ισραήλ γίνεται την ίδια ώρα που η Χαμάς επιτίθεται στο Τελ Αβίβ με ρουκέτες.