«Αλλάζει σελίδα» το Πολεμικό Ναυτικό – Δένδιας σε Άγκυρα: «Ό,τι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται»

«Η φρεγάτα αυτή, μαζί με τις άλλες δύο που θα ακολουθήσουν, θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, της ελληνικής πολεμικής μηχανής και θα λειτουργήσουν ως παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης, αλλά και προβολής ισχύος στο Αιγαίο» τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας.

Ιστορικές στιγμές για την Ελλάδα σήμερα στο Λοριάν της Γαλλίας, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων», της πρώτης του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ωστόσο, σε μια τέτοια στιγμή, δεν «ξεχάστηκαν» οι απειλές της Τουρκίας που, παρά το «μορατόριουμ» στις σχέσεις με την Ελλάδα, δεν παραλείπει να εγείρει παράλογες αξιώσεις και να επιχειρεί να «στήσει» προβοκάτσιες. Με αφορμή τα παραπάνω ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, έστειλε το δικό του μήνυμα προς την γειτονική μας χώρα.

Σε δηλώσεις του, υπογράμμισε τα εξής:

«Είναι χαρά και μεγάλη τιμή για εμένα που βρίσκομαι σήμερα πάνω στο κατάστρωμα της Φρεγάτας «Κίμων», της νέας υπερσύγχρονης Φρεγάτας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Περνάμε σε μία νέα εποχή, στον 21ο αιώνα. Η Φρεγάτα αυτή, μαζί με τις άλλες δύο που θα ακολουθήσουν, τον «Νέαρχο» και τον «Φορμίωνα», θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, της ελληνικής πολεμικής μηχανής και θα λειτουργήσουν ως παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης, αλλά και προβολής ισχύος στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και πέρα από τον ορίζοντα.

Βλέπουμε εδώ ένα ακόμη αποτέλεσμα της Συμφωνίας που μαζί με τον αγαπητό μου συνάδελφο Νίκο Παναγιωτόπουλο, τότε ως Υπουργό Άμυνας, είχαμε υπογράψει με τη Γαλλία -τη Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας- και είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος γι΄ αυτό.

Θα ήθελα επίσης καταληκτικά να πω το εξής: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και κάθε Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τον Εθνικό χώρο. Και να εξηγήσω με τον πιο καθαρό τρόπο: Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται».