Τσούνης: Η Ελλάδα με την ενέργεια και τα λιμάνια της θα επιτρέψει στην Ευρώπη να ξεφορτωθεί τον Πούτιν

Στο 1ο αμερικανο-μεσογειακό επενδυτικό φόρουμ (American Mediterranean Investment Forum) που διοργάνωσε το Joseph Sassoon Group, με κεντρικό ομιλητή τον 70ο υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α. Μάικ Πομπέο, μίλησε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνης.

Αναφερθείς στην Ελλάδα, είπε πως έχει καταγράψει μεγάλη οικονομική πρόοδο και ότι έχει προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις. Ειδικότερα, είπε πως η Ελλάδα έχει σημειώσει 6 δισ. δολάρια πλεόνασμα τους πρώτους 8 μήνες της χρονιάς και είναι μια χώρα ανοικτή στις επενδύσεις και έκανε λόγο ότι υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από αμερικανικές εταιρίες. Ειδική αναφορά έκανε στους τομείς της ενέργειας και του logistics. Μάλιστα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι καλύτερες ημέρες της Ελλάδας είναι μπροστά.

Εστιάζοντας στον ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας, είπε πως είναι κόμβος της περιοχής και διαμήνυσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα. Όπως είπε, «η Ελλάδα θα είναι η χώρα πρόσβασης για την ενέργεια που θα επιτρέπει στην Ευρώπη να ξεφορτωθεί από την πλάτη της τον Πούτιν». Προεκτείνοντας τον συλλογισμό του, είπε πως η Ελλάδα είναι εγγυητής της σταθερότητας στην περιοχής.

Προσερχόμενος ο Αμερικανός πρέσβης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να συμμετάσχει στο Φόρουμ, ο Τζορτζ Τσούνης τόνισε πως η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας σε μια περιοχή που έχει αρκετή αστάθεια. Η Ελλάδα είναι δυνατή είναι αξιόπιστη και πορεύεται με τις αξίες, υπογράμμισε.

Έμφαση έδωσε στον ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας. Αποτελεί κόμβο ενέργειας στην Ευρώπη κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, είπε.

Τέλος, ο Τζορτζ Τσούνης τόνισε πως η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει μία πύλη με τα λιμάνια της, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο και να συνδράμουν στις περιοχές που το χρειάζονται.