Από την Κυριακή το ραντεβού Κασσελάκη – Παππά: Το παρασκήνιο και οι διάλογοι

Προγραμματισμένο από το βράδυ της περασμένης Κυριακής ήταν το ραντεβού ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον Στέφανο Κασσελάκη, που επισφραγίστηκε με το σημερινό αιφνιδιαστικό ραντεβού στη Βουλή.

Μπορεί οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να μην είχαν ειδοποιήσει κανέναν, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παππάς έξω από την Κουμουνδούρου φέρεται να είπε στον κ. Κασσελάκη: «Συγχαρητήρια. Να τα πούμε τις επόμενες ημέρες».

Το ραντεβού φέρεται ότι κλείστηκε επιτόπου για σήμερα το πρωί και μάλιστα στη Βουλή.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Παππάς τηλεφωνούσε χθες σε στελέχη του σε όλη την Ελλάδα, για να πάρει κλίμα από την βάση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ιδεολογικά συμπλέει σε μεγάλο βαθμό με τις θέσεις Κασσελάκη.

Η κοινή δήλωση της συμμαχίας Κασσελάκη – Παππά

Λίγη ώρα μετά τη σημερινή πρωινή τους συνάντηση, κατά την οποία υπήρξε συμφωνία στήριξης του Νίκου Παππά στον Στέφανο Κασσελάκη, στον β’ γύρω των εκλογών, οι δύο πρώην συνυποψήφιοι έδωσαν στη δημοσιότητα την κοινή δήλωσή τους.

Στις 219 λέξεις της κοινής δήλωσης, Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Παππάς περιγράφουν το πώς ανταποκρίνονται στο «μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής» κάνοντας λόγο για τη «Μεγάλη Παράταξη της νίκης»

«Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη», «ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη» καταλήγουν στη δήλωσή τους οι κ. κ. Κασσελάκης-Παππάς.

Η κοινή δήλωση των Στέφανου Κασσελάκη και Νίκου Παππά

Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη. Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Έστειλαν μήνυμα ενότητας. Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών.

Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης. Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη. Υπερασπιζόμαστε

· την εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο 2015 – 2019. Διεκδικούμε λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

· την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.

Ξανακερδίζουμε

· τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα.

· τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης. Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη.