Εθελοντική Προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στους Πληγέντες από την Κακοκαιρία στην Θεσσαλία

Οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) κατόπιν κατευθύνσεων της Ηγεσίας, στέκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, συνδράμοντας με προσωπικό, μέσα και υλικά στην ανακούφιση των πληγέντων.

Εξίσου σημαντική όμως αναδεικνύεται και η εθελοντική προσφορά του προσωπικού των ΕΔ η οποία οργανώθηκε κατόπιν εντολών του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου υπό τον συντονισμό του ΓΕΕΘΑ. Σε αυτό το πλαίσιο, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 η μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους στην έδρα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ, τα οποία περιλαμβάνουν:

  • 120 τόνους εθελοντικής προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης (ένδυσης, υπόδησης, κλινοσκεπάσματα, συσκευασμένα τρόφιμα) του προσωπικού των ΕΔ.
  • 110 τόνους αντίστοιχων ειδών πρώτης ανάγκης από τα αποθέματα Μονάδων/Σχηματισμών των ΕΔ από όλη την επικράτεια.

Η άμεση ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, αποτελεί απόδειξη του υψηλού αισθήματος αλτρουισμού που χαρακτηρίζει το σύνολο του προσωπικού των ΕΔ.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, πέραν της αποστολής και του έργου τους που εκτελούνται στο ακέραιο θα συνεχίσουν, όπως κάνουν πάντα διαχρονικά, να συντρέχουν στο πλευρό της Ελληνικής κοινωνίας όταν υπάρχει ανάγκη.

πηγή: Επίσημη Ιστοσελίδα ΓΕΕΘΑ