Την Πέμπτη ξεκινάει η προκαταρκτική διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση Μπελέρη

Για την Πέμπτη 14.9.2023 ορίστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο για τη Διαφθορά και το Οργανωμένο Έγκλημα η πρώτη προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία, ενόψει της δίκη του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση που κατηγορούνται με την κατηγορία της «ενεργητικής διαφθοράς σε εκλογές».

Σύμφωνα με το himara.gr η υπεράσπιση του δημάρχου Χειμάρρας κατέθεσαν δυο νέες προσφυγές στο Ανώτατο Δικαστήριο. Στη μία ζητούν να χαρακτηριστεί ως παράνομη η επ’ αυτοφώρω σύλληψη του και στην άλλη να κριθεί παράνομη η υποκλοπή της Εισαγγελίας Αυλώνας που επέτρεψε η μυστική φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση της υποτιθέμενης παράδοσης 40.000 λεκ για εξαγορά ψήφων.

Την ίδια ώρα λάβρος κατά της αλβανικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, για την υπόθεση Μπελέρη, εμφανίστηκε και πάλι ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της χώρας Σαλί Μπερίσα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Μπερίσα υπεραμύνθηκε της αθωότητας του δημάρχου Χειμάρρας, λέγοντας πως την βραδιά που συνελήφθη ο Μπελέρης δεν μοίραζε ευρώ -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- αλλά έτρωγε στο μαγαζί του.