Συγκλονιστικά βίντεο! Διαλύει όλη την Αλεξανδρούπολη η φωτιά – Εκκενώνονται νοσοκομεία, κάτοικοι τρέχουν να σωθούν

Δραματικές είναι οι εξελίξεις με τα πύρηνα μέτωπα να καταστρέφουν τα πάντα στην Αλεξανδρούπολη.

Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο, με τη νύχτα να προμηνύεται άγρια, με εκκενώσεις οικισμών και κόσμο να συγκεντρώνεται στις πλατείες. Προγραμματίζεται προληπτική εκκένωση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, ωστόσο ήδη έχουν κληθεί και παραλαμβάνουν με ΙΧ οι συγγενείς τους, όσους ασθενείς μπορούν να λάβουν εξιτήριο.

alex1

alex2

Το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδας έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα όλους τους υγειονομικούς σχηματισμούς των όμορων νομών για την υποδοχή των ασθενών. Βάσει έγκυρων πληροφοριών ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου μετέβησαν εσπευσμένα με στρατιωτικό αεροσκάφος στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να συντονίσουν την όλη επιχείρηση.

Κατά πληροφορίες, ήδη ορισμένοι ασθενείς μπήκαν σε λεωφορεία και ασθενοφόρα, ενώ η αστυνομία συνδράμει με δύο οχήματα και τέσσερις αστυνομικούς. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκένωσης χρειάζονται έως και επτά ώρες, κυρίως για ασθενείς και νεογνά, τα οποία θα κατευθυνθούν κατά πληροφορίες στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας στην περιοχή της Λευκίμμης στον Έβρο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για μετανάστη που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του κοντά στις κεραίες της Λευκίμμης προς την Αγία Παρασκευή. Ο θάνατός του φαίνεται ότι έχει προκληθεί είτε από αναθυμιάσεις είτε από το υψηλό θερμικό φορτίο αφού μαίνεται η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς.

Επίσης, το 112 κάλεσε τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους. Έχουν τραυματιστεί συνολικά επτά πυροσβέστες και ένας εθελοντής. Παραμένουν επί τόπου και επιχειρούν 214 άνδρες της Πυροσβεστικής με 59 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ και συνδράμουν και εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ, όπως και ο ελληνικός στρατός.

Στη Ροδόπη για την κατάσβεση της φωτιάς στην Άνω Δροσίνη επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 11 υδροφόρα οχήματα και σε αυτήν του Μίσχου οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα υδροφόρα οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη.

Σε 5 ή 6 ανέρχονται τα σπίτια που κάηκαν στο χωριό Σώστης, όπως επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στην περιοχή υπάρχουν δύο πύρινα μέτωπα σε Μίσχο και Άνω Δροσίνη και ανέφερε ότι «η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει επεκταθεί στον ορεινό όγκο προς δυτικά».

Ήδη με μηνύματα 112, έχουν ειδοποιηθεί προς εκκένωση οι κάτοικοι έξι περιοχών και συγκεκριμένα στις περιοχές Μίσχος, Άνω Δροσίνη, Ληνό, Μέγα Πιστό, Σώστης και Πολύανθος ενώ βρίσκονται επί ποδός «εθελοντές, άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα και η αυτοδιοίκηση», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαλικίδης.