Ξέφυγε η Milliyet: «Βάφτισε» τουρκικά νησιά Κω, Κάλυμνο, Ψέριμο, Νίσυρο και Σύμη

Προκαλούν τα τουρκικά μέσα με μία ακόμα προσπάθεια να αναδείξουν με κάθε τρόπο το «μεγαλείο» του «σουλτάνου».

Συγκεκριμένα άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Milliyet που αναφέρεται στην προσπάθεια της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην «αντίσταση» του Ερντογάν στις πιέσεις που δέχεται από το ΝΑΤΟ και τη Δύση να ανάψει το «πράσινο φως» για την είσοδο της σκανδιναβικής χώρας στη συμμαχία, το τουρκικό μέσο κατάφερε να βάλει στο κάδρο και τα ελληνοτουρκικά.

«Έβαψε» κόκκινα ελληνικά νησιά

Ειδικότερα το άκρως προκλητικό δημοσίευμα κατάφερε να «βαφτίσει» τουρκικά, ελληνικά νησιά των Δωδεκανήσων, τα οποία δεν έχουν και κάποια σχέση με το θέμα.

Συγκεκριμένα στη φωτογραφία του δημοσιεύματος διακρίνεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπροστά από έναν χάρτη που προσπαθεί να αποτυπώσει την Τουρκία και έχει βαφτεί με κόκκινο χρώμα.

Ωστόσο, όσοι δημιούργησαν το συγκεκριμένο γραφικό δεν έμειναν στην τουρκική επικράτεια, αλλά θέλησαν να οικειοποιηθούν και νησιά που ανήκουν στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα στα χρώματα της τουρκικής σημαίας διακρίνονται να έχουν βαφτεί η Κως, η Κάλυμνος, η Ψέριμος, η Νίσυρος και η Σύμη.

Η συγκεκριμένη εικόνα δείχνει μία ακόμα προσπάθεια αναθεωρητισμού της Τουρκίας, ώστε να θέσει ζήτημα κυριαρχίας για τα ελληνικά νησιά όπως πολλάκις έχουν κάνει αξιωματούχοι της Άγκυρας μέσω προκλητικών δηλώσεων, αλλά και την προσπάθεια των τουρκικών ΜΜΕ να εκθειάσουν το μεγαλείο και τις ηγετικές ικανότητες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.