Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Haber Türk: “Έκκληση Ερντογάν στον Πούτιν και Ζελένσκι για να ερευνηθεί η επίθεση κατά του φράγματος που κατέρρευσε”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησε ξεχωριστά τηλεφωνικώς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο Ερντογάν δήλωσε ότι είναι σημαντικό η διεξοδική έρευνα για την έκρηξη στο φράγμα Καχόβκα στην Ουκρανία να γίνει με τρόπο που να μην αφήνει περιθώρια για υποψίες.

 

Star: “Ρωσία: Εστιάζουμε στις δηλώσεις Ερντογάν”

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι στις σχέσεις με την Τουρκία επικεντρώθηκαν στις δηλώσεις του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την πρόθεση του να αναπτύξει αμοιβαία επωφελή πολυμερή συνεργασία.

 

Vatan: “Στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών από τη Σουηδία”

Με την έναρξη ισχύος του νέου αντιτρομοκρατικού νόμου στη Σουηδία, που θέλει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, την 1η Ιουνίου, το Ανώτατο Δικαστήριο άναψε το πράσινο φως για την έκδοση του 35χρονου τρομοκράτη της PKK.

 

Hürriyet: “Η κορυφή των 32 ετών στην παραγωγή πετρελαίου στην Τουρκία”

Με τις τελευταίες ανακαλύψεις πετρελαίου στην Τουρκία, έχει επιτευχθεί το υψηλότερο επίπεδο εγχώριας ημερήσιας παραγωγής τα τελευταία 32 χρόνια. Η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου έφτασε τα 70 χιλιάδες 76 βαρέλια. Στόχος είναι η παραγωγή να φτάσει τα 90 χιλιάδες βαρέλια μέχρι το τέλος του έτους.

 

Yeni Şafak: “Ο τουρκικός κόσμος συναντιέται στο Καστάμονου»

Με ενθουσιασμό θα γιορταστούν οι Ημέρες του Τουρκικού Κόσμου στο Κασταμόνου στις 9-11 Ιουνίου. Συναυλίες πολλών τραγουδιστών από 23 διαφορετικές χώρες, εκδηλώσεις που ανήκουν στην προγονική κληρονομιά, χορευτικές παραστάσεις και εικαστικές παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις Παραδοσιακές Ημέρες του Τουρκικού Κόσμου.