Ένα παιδί μεταξύ των νεκρών από την πρωινή ρωσική επιδρομή στο Κίεβο

Η Ρωσία εξαπέλυσε μία ακόμη αεροπορική επιδρομή εναντίον του Κιέβου σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε τους δέκα ρωσικούς πύραυλους που εκτοξεύθηκαν εναντίον της πρωτεύουσας, αλλά συντρίμμια τους, τα οποία έπεσαν κοντά σε παιδιατρική κλινική στη συνοικία Ντεσνιάνσκι, προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 16 άλλων.

Όπως δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο, οι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν την ώρα που προσπαθούσαν να φτάσουν σε καταφύγιο, το οποίο όμως ήταν κλειστό, παρά το γεγονός ότι είχε σημάνει συναγερμός.

«Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Κίεβο, δύο γυναίκες και ένα κορίτσι 9 ετών, που προσπαθούσαν να εισέλθουν σε κλειστό καταφύγιο. Ένα καταφύγιο κλειστό σε καιρό πολέμου: δεν πρόκειται απλώς για αδιαφορία, αλλά για έγκλημα», κατήγγειλε.

Ο σύζυγος ενός από τα θύματα, ο Γιάροσλαβ Ριαμπτσούκ, εξήγησε ότι συνήθως το υπόγειο αυτό καταφύγιο είναι ανοικτό, αλλά όχι αυτή τη φορά. Σημείωσε ότι προσπαθούσαν να βρουν τον φύλακα της κλινικής που βρίσκεται δίπλα στο καταφύγιο, όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

«Όταν ανέκτησα τις αισθήσεις μου υπήρχε πολύ αίμα, παιδιά, γυναίκες ξαπλωμένες εκεί, φωνές, σκόνη», διηγήθηκε. «Έχω παιδιά που δεν έχουν πια μητέρα», πρόσθεσε.

Η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου, που ανακοίνωσε ότι καταστράφηκαν εν πτήσει και οι δέκα βαλλιστικοί πύραυλοι και οι πύραυλοι κρουζ που εκτόξευσε η Ρωσία, εξέφρασε τη λύπη της «που η πτώση συντριμμιών προκάλεσε την απώλεια ανθρώπινων ζωών και καταστροφές».