Με εκπλήξεις η νέα Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Τα νέα ονόματα και οι απουσίες

Η νέα Εκλογική Επιτροπή σηκώνει το βάρος της προώθησης των προεκλογικών θέσεων του κόμματος, που πανθομολογουμένως δεν επικοινωνήθηκαν στην κοινωνία.

Αποτελείται από υποψηφίους και υποψήφιες, στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, άτομα της νέας γενιάς και των μεταναστευτικών κοινοτήτων, αλλά και άτομα με τεχνοκρατική εμπειρία.

Το «μήνυμα ελήφθη»

Πριν την δεύτερη κάλπη και μετά την παταγώδη ήττα της 21ης Μαΐου, βλέπουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ πιο οργανωμένο και αποφασισμένο, που φαίνεται να άκουσε όσα είχε να του πει η ήττα.

Οι εκπλήξεις, ωστόσο, δεν λείπουν. Αντιθέτως λείπουν στελέχη προερχόμενα από την Προοδευτική Συμμαχία, εγχείρημα που μάλλον απέτυχε και μάλιστα ενίσχυσε τις εσωτερικές διαμάχες, αφήνοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χάνει πολύτιμο χρόνο.

Με την ίδια λογική, βλέπουμε και μία μη «τασική» Εκλογική Επιτροπή, από όπου λείπουν “κεφάλια” των κυρίαρχων τάσεων, τόσο από την Κίνηση Μελών, όσο και από την Ομπρέλα. Με αυτό τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας δίνει (αυστηρό) μήνυμα ενότητας και κομματικής συνοχής.

Οι εκπλήξεις

Τα νέα μέλη – έκπληξη της εκλογικής επιτροπής είναι οι Διάνα Βουτυράκου, Μακρίνα – Βιόλα Κώστη, Τζένη Λειβαδάρου και Ράνια Θρασκιά. Οι τρεις πρώτες κυρίες έρχονται από τον χώρο της νέας γενιάς και δη των νέων επιστημόνων.

Η κ. Κώστη, μάλιστα, εκπροσωπεί και την αλβανική κοινότητα, ενώ η κ. Λειβαδάρου, αναγνωρισμένη στον τομέα της επιστήμονας, είναι μέλος της αναπηρικής κοινότητας. Η Διάνα Βουτυράκου, μόλις 27 ετών, εκπροσωπεί τη νεότερη γενιά κι έχει διακριθεί σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο για την ενασχόλησή της με την ρομποτική.

Όσο για την Ράνια Θρασκιά, η επιλογή είναι έκπληξη, κυρίως επειδή δεν είχε ασχοληθεί με το κομματικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται πως την απόφαση για τη συμμετοχή της καθόρισε το υψηλό εκλογικό της αποτέλεσμα.

Μένει να δούμε τη σύνθεση και της Οργανωτικής Επιτροπής για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για την επόμενη ημέρα της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ. Προς το παρόν, το μήνυμα που στέλνει η Κουμουνδούρου, είναι ενότητα υπό τον πρόεδρο και πολλή προεκλογική δουλειά.