Έξι δισ. ευρώ από την Κομισιόν στην Ιταλία για την προφύλαξη από τις φυσικές καταστροφές

Μετά την χθεσινή της επίσκεψη στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, η οποία επλήγη πρόσφατα από φονικές πλημμύρες, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν βρίσκεται σήμερα στην Βενετία.

«Στo σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας προβλέπονται για την Ιταλία έξι δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την μείωση του κινδύνου κατολισθήσεων και πλημμυρών», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Παραδείγματος χάριν, θα πρέπει να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις στην κοίτη του ποταμού Πάδου, με περισσότερο πράσινο και αφαίρεση του τσιμέντου, ώστε η φύση να τύχει μεγαλύτερου σεβασμού. Στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, η φύση πρέπει να γίνει ο κύριος σύμμαχός μας», πρόσθεσε η φον ντερ Λάιεν. Αναφερόμενη στην χθεσινή της επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές της Εμίλια Ρομάνια, υπογράμμισε ότι «διαπίστωσε πως οι ζημιές είναι τεράστιες αλλά και ότι οι κάτοικοι αντέδρασαν με εξαιρετικό τρόπο».

«Πρόκειται για πραγματικούς “αγγέλους της λάσπης”, εθελοντές που έφτασαν στην περιοχή από όλη την Ιταλία, μαζί με ειδικευμένες ομάδες παροχής βοήθειας από το Βέλγιο, την Γαλλία, την Σλοβενία και την Σλοβακία. Στο πλευρό τους βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.