Ερντογάν γισ σεισμόπληκτες περιοχές: Έχει αρχίσει η κατασκευή 105.000 κατοικιών

Το φετινό Μπαϊράμι γιορτάζεται υπό τη σκιά των σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου και των πάνω από 50.000 θυμάτων, ήταν χαρακτηριστικά, τα λόγια του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη σεισμόπληκτη περιοχή του Γκαζιαντέπ.

Υποσχέθηκε ευρεία ανοικοδόμηση της περιοχής, λέγοντας ότι ήδη έχει αρχίσει η κατασκευή 105.000 κατοικιών και η παροχή άτοκων δανείων.

«Χρέος μας είναι να κάνουμε τα κτίριά μας γερά και να μην παραβούμε τις αξίες μας, να είμαστε προετοιμασμένοι για καταστροφές, ζώντας σε αρμονία με τη φύση και τα υπόλοιπα είναι θέλημα του Κυρίου μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ συμπλήρωσε τα εξής: «θα ολοκληρώσουμε αυτή τη μεγαλύτερη κινητοποίηση στέγασης και αστικοποίησης στην ιστορία της Δημοκρατίας με την άδεια του Αλλάχ. Στόχος μας είναι να μην αφήσουμε κανένα επικίνδυνο κτήριο στην Κωνσταντινούπολη σε 5 χρόνια. Στα πολεοδομικά μας σχέδια, πήραμε μέτρα κατά όλων των φυσικών καταστροφών, ιδιαίτερα των σεισμών, καθώς και πολλών προβλημάτων που έφερε η απρογραμμάτιστη αστικοποίηση».