Ιράν: Συγκλονιστικό βίντεο με άνδρα που γιαουρτώνει δύο γυναίκες επειδή δεν καλύπτουν τα μαλλιά τους

Σκηνές «μεσαίωνα» στο Ιράν με άνδρα να γιαουρτώνει δύο γυναίκες επειδή δεν κάλυψαν τα μαλλιά τους. Ύστερα τις εκτεταμένες διαδηλώσεις για τη δολοφονία της 22χρονης Μαχσά Αμινί η οποία δεν κάλυπτε τα μαλλιά της, δύο γυναίκες συνελήφθησαν για τον ίδιο λόγο αφού δέχθηκαν επίθεση με γιαούρτι σε δημόσιο χώρο.

Στο βίντεο, το οποίο κάνει το γύρο του διαδικτύου, απεικονίζονται αρχικά οι δύο γυναίκες οι οποίες έχουν μπει σε κατάστημα με τρόφιμα και περιμένουν να εξυπηρετηθούν όταν τις πλησιάζει ένας άνδρας ο οποίος ξεκινάει να τους μιλά. Από τις κινήσεις φαίνεται ότι ο άνδρας αρχικά τους επιτέθηκε με λόγια για το γεγονός ότι δεν κάλυπταν πλήρως τα μαλλιά τους.

Στη συνέχεια, ο επιτιθέμενος αποκρούεται έξω από το κατάστημα από τον καταστηματάρχη.

Το δικαστικό σώμα του Ιράν ανέφερε ότι οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν επειδή έδειχναν τα μαλλιά τους, κάτι που είναι παράνομο στο Ιράν.

Πρακτορείο του Ιράν δηλώνει ακόμη ότι έχουν εκδοθεί και «οι απαραίτητες ειδοποιήσεις» προς τον ιδιοκτήτη του καταστήματος για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με το νόμο.

Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη επιπλέον για διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Οι συλλήψεις πήραν μέρος έπειτα από μήνες διαδηλώσεων στη χώρα με αίτημα τον τερματισμό της υποχρεωτικής χρήσης της χιτζάμπ (μαντίλας).