Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Haber Türk: “Δήλωση Ερντογάν για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ”

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, είπε:

«Υπάρχουν κάποια πράγματα που περιμένουμε, πρέπει να εκπληρωθούν».

Η Τουρκία ασκεί βέτο στη Φινλανδία και τη Σουηδία, οι οποίες υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη της Ισπανίας, στις 28 Ιουνίου. Η Άνκαρα, η οποία έχει υπογράψει πρωτόκολλο με τις δύο χώρες που υποστηρίζουν ανοιχτά τρομοκρατικές οργανώσεις, περιμένει να εκπληρωθούν οι υποσχέσεις που δόθηκαν.

 

Vatan: “Το φυσικό αέριο του αγωγού Tanap στην Ουγγαρία»

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι είναι έτοιμοι να παράσχουν κάθε είδους υποστήριξη μαζί με το Αζερμπαϊτζάν για τον αγωγό φυσικού αερίου της Ανατολίας (TANAP) και την παράδοση φυσικού αερίου στην Ουγγαρία μέσω του TANAP.

 

Star: “Έκπληξη στη Γερμανία προκάλεσε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο TOGG»

Ανακοινώθηκε η λίστα με τους 20 χιλιάδες τυχερούς και 20 χιλιάδες εφεδρικούς, που κέρδισαν το δικαίωμα παραγγελίας του μοντέλου T10X του αυτοκινήτου της Τουρκίας, Togg. Το μοντέλο T10X θα παραδοθεί σε 20 χιλιάδες τυχερούς το 2023. Το αυτοκίνητο Togg πήρε μέρος στον γερμανικό Τύπο. Η γερμανική εφημερίδα FAZ έγραψε ότι «υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το τουρκικό Tesla, Togg».

 

Sabah: “Υψώνονται οι κατοικίες για τα θύματα καταστροφών του σεισμού”

Τα σπίτια που καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές στην καταστροφή του αιώνα ξαναχτίζονται γρήγορα. Έμειναν λιγες ημέρες για την ολοκλήρωση των σπιτιών που κατασκευάστηκαν σε 7 χωριά στην υποδιοίκηση Νούρνταγι του Γκαζίαντεπ, υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής.

 

Yeni Şafak: «Ο νέος προορισμός του παγκόσμιου εμπορίου»

Η διαδρομή Ανάπτυξης που καταχωρήθηκε στη Διακήρυξη της Άνκαρα που υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας και Ιράκ την περασμένη εβδομάδα, θα είναι η νέα εναλλακτική στον παγκόσμιο εμπορικό δρόμο. Η νέα διαδρομή θα μεταφέρει εμπορεύματα που προέρχονται από τον Ινδικό Ωκεανό στον Περσικό Κόλπο δια θαλάσσης στη Μεσόγειο μέσω Τουρκίας.