Εντυπωσιακές εικόνες από την συνεκπαίδευση Ελληνικών Μονάδων με την Γαλλική Φρεγάτα FS PROVENCE

Την Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ και 2 Μαχητικών Αεροσκαφών F-16, με την Γαλλική Φρεγάτα FS PROVENCE και Αεροσκάφος Θαλάσσιας Περιπολίας (Maritime Patrol Aircraft) ATLANTIQUE 2 (ATL 2), νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης, έγιναν ασκήσεις πυρών, αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών, ηλεκτρονικού πολέμου, προχωρητικών ελιγμών καθώς και αντιμετώπισης αεροπορικής απειλής (Air Defence Exercise – ADEX).

Η εν λόγω συνεκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την ενίσχυση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγό Thierry Burkhard, κατά την επίσημη επίσκεψή του στο ΓΕΕΘΑ την 21 Ιανουαρίου 2022.

Συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) των ελληνικών μονάδων με τη γαλλική φρεγάτα «FS Provence» πραγματοποιήθηκε ανοιχτά της Καρπάθου.

Συνεκπαιδευση στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας