Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Star: «Ερντογάν: Σκοπός μας είναι να ανορθώσουμε τη σεισμόπληκτη περιοχή μέσα σε ένα έτος»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε τα εξής: «Σκοπός μας είναι να ανορθώσουμε τη σεισμόπληκτη περιοχή κατασκευάζοντας μέσα σε ένα έτος συνολικά 650.000 κατοικίες, οι 319.000 με τις υποδομές και τις κοινωνικές και εμπορικές μονάδες τους.»

Haber Türk: «Μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας από τον Ερντογάν»

Ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι με τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς είδαν για άλλη μια φορά πόσο δυνατός είναι ο χαρακτήρας ενότητας, ομοψυχίας και αδελφοσύνης του Έθνους. «Επίσης, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη διεθνή βοήθεια, και κυρίως από τις φιλικές και αδελφικές χώρες», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Hürriyet: «Κουρούμ: Θα γράψουμε ένα νέο έπος πολεοδομίας»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Κλιματικής Αλλαγής, Μουράτ Κουρούμ, είπε τα εξής: «Μέχρι τώρα, ξεκινήσαμε τη διαδικασία κατασκευής 53.830 κατοικιών στη σεισμόπληκτη περιοχή. Θεμελιώσαμε 22.467 κατοικίες. Με τη διαδικασία ανοικοδόμησης θα γράψουμε ένα νέο έπος πολεοδομίας στους 11 νομούς μας».

Yeni Şafak: «Τηλεφωνική επικοινωνία Τσαβούσογλου-Γκουτέρες»

Ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, Τσαβούσογλου και Γκουτέρες συζήτησαν για την πρωτοβουλία των «Μηδενικών Απορριμμάτων» και τη Συμφωνία της Ιστάνμπουλ για τα Σιτηρά.

Vatan: «Έκκληση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων προς τους Δανούς»

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, Αλή Έρμπας, απεύθυνε έκκληση στους Δανούς για την επίθεση εναντίον του Ιερού Κορανίου και της τουρκικής σημαίας στη Δανία. Ο Έρμπας ανέφερε τα εξής: «Ω Δανοί, πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το κακό και έγιναν καλοί χάρη στο Κοράνι. Η τουρκική σημαία πήρε το χρώμα της από το αίμα των μαρτυρών που έπεσαν υπέρ της. Ελάτε, δώστε τη μεγαλύτερη απάντηση στους κακούς ανάμεσα σας διαβάζοντας το Κοράνι και γνωρίζοντας την τουρκική σημαία.»