Ρωσία: Διαθέτουμε όπλα ικανά να καταστρέψουν τις ΗΠΑ, μην μας υποτιμάτε

Προειδοποιεί σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν πως η Ρωσία έχει όπλα ικανά να αφανίσουν οποιονδήποτε εχθρό, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, στη περίπτωση που απειληθεί η ύπαρξή της Ρωσίας, ενώ παράλληλα, κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι υποτιμά την πυρηνική ισχύ της Μόσχας.

Τα σχόλια του Νικολάι Πάτρουσεφ, γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, είναι τα πιο πρόσφατα υψηλόβαθμου ρώσου αξιωματούχου που επικαλούνται το φάσμα μιας πυρηνικής αναμέτρησης ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις του κόσμου, κάτι που η Μόσχα λέει πως θέλει να αποφύγει.

«Αμερικανοί πολιτικοί παγιδευμένοι στην ίδια τους την προπαγάνδα παραμένουν πεπεισμένοι ότι, σε περίπτωση άμεσης σύγκρουσης με τη Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ικανές να εξαπολύσουν ένα προληπτικό πυραυλικό πλήγμα, μετά το οποίο η Ρωσία δεν θα μπορεί πλέον να απαντήσει. Αυτό είναι κοντόφθαλμη ηλιθιότητα και πολύ επικίνδυνο», δήλωσε ο Πάτρουσεφ μιλώντας σήμερα στη ρωσική εφημερίδα Ροσίσκαγια Γκαζέτα.

«Η Ρωσία είναι υπομονετική και δεν εκφοβίζει κανένα με το στρατιωτικό πλεονέκτημά της. Όμως έχει σύγχρονα μοναδικά όπλα ικανά να καταστρέψουν οποιονδήποτε αντίπαλο, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, σε περίπτωση απειλής για την ύπαρξή της», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ