Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Sabah: «Πρότζεκτ Δρόμος της Ανάπτυξης μεταξύ Τουρκίας-Ιράκ»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο Πρωθυπουργός του Ιράκ, Μοχάμεντ Σιά Αλ Σουντανί, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου μετά το πέρας της συνάντησης τους στην τουρκική πρωτεύουσα. Ο Ερντογάν ανέφερε ότι θα υλοποιηθεί το Πρότζεκτ «Δρόμος της Ανάπτυξης» που θα απλώνεται από τη Βασόρα μέχρι την Τουρκία. «Πιστεύω ότι θα μετατρέψουμε το Πρότζεκτ «Δρόμος της Ανάπτυξης» σε ένα νέο Δρόμο του Μεταξιού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Haber Türk: «Η Τουρκία εξέφρασε τις ανησυχίες της στο Ισράηλ»

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Εκφράζοντας τη βαθιά του ανησυχία για τις αυξανόμενες επιθέσεις στη Δυτική Όχθη αυτές τις μέρες που πλησιάζει ο μήνας του Ραμαζανιού, ο Ερντογάν ανέφερε ότι είναι σημαντικό να μην επιτρέπονται προκλήσεις και απειλές κατά του ιστορικού καθεστώτος και της πνευματικότητας του Τεμένους Αλ-Ακσά.

Hürriyet: «Υποψήφιος της Συμμαχίας του Λαού ο Ερντογάν»

Κατατέθηκε η αίτηση υποψηφιότητας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την προεδρία στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου. Εκπρόσωποι του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Parti) και του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), που βρίσκονται στη Συμμαχία του Λαού, κατέθεσαν μαζί την αίτηση υποψηφιότητας του Ερντογάν στην Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή.

Yeni Şafak: «Με ροδόνερο πλύθηκε η Αγία Σοφία»

Μια μέρα απομένει για την έναρξη του Ραμαζανιού, του σουλτάνου των υπολοίπων 11 μηνών. Απόψε, εκατομμύρια Μουσουλμάνοι θα τελέσουν την πρώτη προσευχή τεραβίχ του Ραμαζανιού και θα ξυπνήσουν τη νύχτα για το γεύμα σαχούρ σηματοδοτώντας  την έναρξη της νηστείας.Τα τεμένη είναι έτοιμα για την ιερή ατμόσφαιρα που αναμένεται με ανυπομονησία. Τα πνευματικά κέντρα της Ιστάνμπουλ, τα τεμένη της Αγίας Σοφίας και του Εγιούπ Σουλτάν πλύθηκαν με ροδόνερο και ετοιμάστηκαν για το Ραμαζάνι.

Haber Türk: «Η Τουρκία στοχεύει σε 60 εκατομμύρια τουρίστες»

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Μεχμέτ Νουρί Έρσοϊ, είπε ότι έχουν πραγματοποιήσει δράσεις προβολής σε 200 χώρες και πως η Τουρκία δέχεται τουρίστες από κάθε γωνιά της Γης. «Διατηρούμε τον στόχο των 60 εκατ. τουριστών. Στόχος για το 2028 είναι 100 δισ. δολάρια έσοδα από τον τουρισμό».