Σε απόγνωση ο Πούτιν – Στέλνει φυλακισμένες γυναίκες στην πρώτη γραμμή του μετώπου

Η Ρωσία στέλνει φυλακισμένες γυναίκες στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας για πρώτη φορά, καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί να αναπληρώσει τις βαριές απώλειες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Ρωσία πιστεύεται ότι στέλνει για πρώτη φορά γυναίκες αιχμάλωτες στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία.

Λόγω των «μεγάλων απωλειών» στον πόλεμο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναζήτησε «εναλλακτικές πηγές αναπλήρωσης του ανθρώπινου δυναμικού», υποστήριξε ο ουκρανικός στρατός.

«Την περασμένη εβδομάδα υπήρξε μετακίνηση προς την περιοχή του Ντονέτσκ ενός τρένου το οποίο μετέφερε αιχμαλώτους. Ένα από τα βαγόνια ήταν γεμάτο με καταδικασμένες γυναίκες».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, υπήρξαν αναφορές ότι η Ρωσία είχε μεταφέρει γυναίκες κατάδικους στην Κουστσέβκα στην περιοχή Κρασνοντάρ, κοντά στην εμπόλεμη ζώνη.

Εδώ ορισμένες γυναίκες κρατούμενες – που απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο ενός προγράμματος που συνδέεται με την πολεμική προσπάθεια – τοποθετήθηκαν για εργασία ως εργάτριες σε χωράφια καθώς και σε «θερμοκήπια και στάβλους αγελάδων», πιθανώς για να βοηθήσουν τους Ρώσους στρατιώτες.

Η Όλγα Ρομάνοβα, του ιδρύματος Russian Behind Bars, πιστεύει ότι περίπου 100 γυναίκες στάλθηκαν στην Ουκρανία.

Οι άνδρες κρατούμενοι έχουν στρατολογηθεί στη Ρωσία κατά δεκάδες χιλιάδες και τους προσφέρθηκε μια συμφωνία που ακυρώνει τις ποινές τους εάν υπηρετήσουν -και παραμείνουν ζωντανοί- για έξι μήνες στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Αποφυλακίστηκαν δολοφόνοι και βιαστές για να υπηρετήσουν στον ρωσικό στρατό
Δολοφόνοι, βιαστές και άλλοι βίαιοι εγκληματίες αποφυλακίστηκαν και από τον Πούτιν και οι περισσότεροι ήδη υπηρετούν στον ιδιωτικό στρατό της Βάγκνερ.

Ο επικεφαλής της Βάγκνερ, Yevgeny Prigozhin, ισχυρίστηκε τον περασμένο μήνα ότι η ομάδα του δεν θα στρατολογεί πλέον κρατούμενους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Ωστόσο, υπάρχουν τώρα ενδείξεις ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στέλνει κατάδικους στην εμπόλεμη ζώνη.

Τον περασμένο μήνα το ουκρανικό γενικό επιτελείο δήλωσε ότι η Ρωσία «προσπαθεί ενεργά να στρατολογήσει καταδικασμένες γυναίκες και τις στέλνει στο μέτωπο».

«Ορισμένες είχαν στρατολογηθεί από μια γυναικεία αποικία φυλακών στο Snezhnoye, μια πόλη στην κατεχόμενη περιοχή του Ντονέτσκ. Είναι επίσης γνωστό ότι αποστέλλονται στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας για εκπαίδευση», δήλωσε το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Εκατοντάδες γυναίκες σε φυλακές της περιοχής Σβερντλόφσκ – στην περιφέρεια Ουράλ – ζήτησαν από τον τοπικό βουλευτή Vyacheslav Wegner να τις στείλει στην Ουκρανία..

Οι βαριές απώλειες στα πεδία των μαχών έχουν επίσης αναγκάσει τον Πούτιν να αδειάσει τα ρωσικά μουσεία από τα απαρχαιωμένα άρματα μάχης για να τα επαναχρησιμοποιήσει στον πόλεμο.

Πλάνα δείχνουν γερασμένα Τ-62 της σοβιετικής εποχής να «εκσυγχρονίζονται» σε ένα εργοστάσιο που λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο στη Σιβηρία.

Η προσπάθεια μετασκευής των αρμάτων δεκαετιών αναδεικνύει την απελπισία της στρατιωτικής μηχανής του Πούτιν – ενώ η Ουκρανία εφοδιάζεται με τα πιο σύγχρονα δυτικά άρματα.