Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Star: «Ο πρώτος ηγέτης που επισκέπτεται την Τουρκία μετά τον σεισμό»

Ο Εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θανί μετέβη στην Τουρκία προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τους σεισμούς στο Καχραμάνμαρας που χαρακτηρίστηκαν ως «συμφορά του αιώνα». Ο Ερντογάν έκανε δεκτό τον αλ Θανί στο Μέγαρο Βαχντετίν στην Ιστάνμπουλ. Ο Εμίρης του Κατάρ είναι ο πρώτος ηγέτης που επισκέπτεται την Τουρκία μετά τους σεισμούς.

 

Haber Türk: «Μήνυμα από την Ελλάδα για συνέχιση της βοήθειας»

Ενώ συνεχίζεται η στήριξη του κόσμου μετά τους σεισμούς που έχουν συγκλονίσει την Τουρκία, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετέβη στην Αδάνα. Τον Δένδια στο αεροδρόμιο υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Αργότερα, οι δυο υπουργοί μετέβησαν στο Χάται. Ο Δένδιας ο οποίος προέβη σε δηλώσεις που προέβη από την σεισμόπληκτη περιοχή είπε ότι θα συνεχιστεί στήριξη της Ελλάδας στην Τουρκία.

 

Hürriyet: «Ευχαριστώ γείτονα»

Κάτοικοι του Καστελόριζου που απέχει μόλις 7,5 χιλιόμετρα από το Κας της Αντάλια, έστειλαν βοήθεια στους Τούρκους σεισμόπληκτους. Πάνω στα κιβώτια υπήρχε και ένα μήνυμα στα τουρκικά που έγραφε: «Αγαπητέ γείτονα. Οι καρδιές μας καταστράφηκαν μαζί με τα σπίτια σας που κατέρρευσαν στους σεισμούς. »

 

Vatan: «Βραδιά βοήθειας: Η Τουρκία μια καρδιά»

Ο Σύλλογος Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών αποφάσισε να διοργανώσει βραδιά βοήθειας μετά τους σεισμούς που σημειώθηκαν στο Καχραμάνμαρας στις 6 Φεβρουαρίου που έπληξε 10 νομούς. Η βραδιά βοήθειας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 20:00 με το σύνθημα «Η Τουρκία μια καρδιά». Η βοήθεια θα συγκεντρωθεί σε λογαριασμούς της Ερυθράς Ημισελήνου και της Διεύθυνσης Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD).

 

Sabah: «Η Αντζελίνα Τζολί απευθύνθηκε στον κόσμο με την φωτογραφία του χαροκαμένου πατέρα»

Η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί έστειλε μήνυμα σε όλο τον κόσμο με την φωτογραφία που έχει γίνει σύμβολο των σεισμών η οποία απεικονίζει έναν χαροκαμένο πατέρα να κρατάει το χέρι της νεκρής 15χρονης κόρης του. Η Τζολί απεύθυνε έκκληση για δωρεά στους σεισμόπληκτους από τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.