Ξάνθη: «Άνθρωποι του Ερντογάν» έστησαν ενέδρα θανάτου στον πρόεδρο Πομάκων

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων, Αχμέτ Ιμάμ, καθώς πριν λίγες ημέρες την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στην Ξάνθη, άγνωστοι τον χτύπησαν άσχημα με κλοτσιές και τον άφησαν αναίσθητο και αιμόφυρτο στον δρόμο.

«Όπως προχωρούσα στον δρόμο, νιώθω έναν δυνατό χτύπο στην πλάτη και έπεσα κάτω. Με πλάκωσαν μετά με κλοτσιές στο κεφάλι, στα πλευρά. Ειδικά στο κεφάλι έφαγα τόσες κλοτσιές που έχασα τις αισθήσεις μου», είπε μιλώντας στον Alpha και δείχνοντας τα τραύματά του, τα οποία ήταν ακόμα εμφανή.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων, αφού συνήλθε κατάφερε με δυσκολία να φτάσει στο σπίτι του στην Ξάνθη. Ο Αχμέτ Ιμάμ μάλιστα διαπίστωσε πως του είχαν πάρει μόνο τα χρήματά του και όχι τα υπόλοιπα πράγματα που είχε πάνω του, κάτι που τον κάνει να πιστεύει ότι δεν επρόκειτο για κλέφτες και για ληστεία.

Ο ίδιος υποψιάζεται πως πίσω από την επίθεση βρίσκονται «άνθρωποι του Ερντογάν», καθώς ο ίδιος είναι και εκδότης της πομακικής εφημερίδας και μάλιστα ασκεί συχνά έντονη κριτική στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και γι’ αυτόν τον λόγο έχει συγκρουστεί πολλές φορές με τους ανθρώπους του τουρκικού προξενείου.

«Αυτό που υποψιάζομαι περισσότερο είναι τους ανθρώπους του Ερντογάν που είναι παντού εδώ στη Θράκη και λιγότερο ένα τυχαίο γεγονός», είπε αρχικά και στηλίτευσε με νόημα πως ο στόχος του Τούρκου προέδρου είναι «να αφομοιώσει τους Πομάκους και να τους κάνει τους αυριανούς Γενίτσαρους».

Η οικογένειά του δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο το βράδυ

Μάλιστα κατήγγειλε και απειλές σημειώνοντας πως η οικογένειά του πλέον δεν μπορεί να κυκλοφορήσει το βράδυ στην Ξάνθη, ενώ αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που συνέβη κατά το παρελθόν όταν ο 6χρονος εγγονός του είχε βρει σφαίρα στο μπαλκόνι του σπιτιού τους.

«Δεν είναι κυνηγετική αλλά στρατιωτική. Του είπα ότι είναι δική μου για να μην φοβηθεί η οικογένεια ότι μας απειλούν», είπε ακόμα.

Ο Αχμέτ Ιμάμ όπως ήταν φυσικό κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό στην αστυνομία. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία με μικρό χρηματικό ποσό και χρήση σωματικής βίας. Οι δράστες δεν έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.