Συμμετείχε στη μεγαλύτερη στρατιωτική αεροπορική έκθεση στον κόσμο ο κυβερνήτης του μοιραίου Φάντομ

Ένας έμπειρος πιλότος που συμμετείχε και σε μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές αεροπορικές εκθέσεις στον κόσμο, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούλιο στην Αγγλίας, είναι ο κυβερνήτης του μοιραίου Phantom F4 της Πολεμικής Αεροπορίας, που κατέπεσε και συνετρίβη σε θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ανδραβίδας.

Η επιχείρηση έρευνας-διάσωσης για τον 31χρονο σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη θα συνεχιστεί παρά το σκοτάδι, με την ελπίδα να βρεθεί εν ζωή.

O κυβερνήτης που αγνοείται ακόμα, Στάθης Τσιτλακίδης, στη φωτογραφία είναι ο πιλότος με τα μαύρα γυαλιά που γελάει πλατιά στο «Royal International Air Tattoo Show» το 2017.

tsitlakidis-se-show-0

Στο Royal International Air Tattoo 2017 που πραγματοποιήθηκε στο RAF Fairford στο Σουίντον στο Ουίλτσαϊρ της Αγγλίας, συμμετείχε εκείνη την εποχή η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με αποστολή δύο Phantom F4E της «338 Moira» από τη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα στην Πελοπόννησο.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα δύο ελληνικά Phantom εντυπωσίασαν τους χιλιάδες κόσμου που παρευρέθηκαν στο στρατιωτική έκθεση, καθώς είναι πολύ σπάνια, και ήταν τα μόνα Phantom που εκτίθενται, με τους Έλληνες πιλότους να δέχονται αρκετές ερωτήσεις τόσο από άλλους συναδέλφους τους, όσο και από δημοσιογράφους αλλά και από το κοινό.