Επίθεση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα: «Η Ελλάδα αναγκάστηκε ή συμφώνησε να υποταχθεί στους Αμερικανούς»

Ερωτηματικά προκαλεί η νέα επίθεση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα κατά της Ελλάδας.

Σε αναρτήσεις στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, κατηγορεί τη χώρα μας πως, παρότι υπήρχαν φιλικοί δεσμοί, ξαφνικά, η Ελλάδα «αναγκάστηκε ή η ίδια συμφώνησε να υποταχθεί στην αμερικανική επιταγή».

Πρόκειται για αναπαραγωγή δηλώσεων που έγιναν πρόσφατα από τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος αρχικά ανέφερε πως η Ελλάδα και η Κύπρος τα τελευταία χρόνια ήταν από τις πιο φιλικές προς τη Ρωσία χώρες, ισχυριζόμενος ότι «η οικονομική συνεργασία αναπτύσσονταν ενεργά για το καλό των αμοιβαίων συμφερόντων».

Στη συνέχεια, ωστόσο, επιτέθηκε στην Ελλάδα λέγοντας ότι, «ήμασταν φίλοι με τους Έλληνες. Σημειώσαμε τις μεταμορφώσεις στην ηγεσία της χώρας. Αναγκάστηκε ή η ίδια συμφώνησε να υποταχθεί στην αμερικανική επιταγή. Βγάλαμε τα συμπεράσματα σε σχέση με εκείνους που τόσο ευχάριστα υποστήριξαν την επιθετικότητα κατά της Ρωσίας».

Μάλιστα, ο κ. Λαβρόφ συνεχίζει, υποστηρίζοντας ότι η ταχύτητα, με την οποία η Ελλάδα ουσιαστικά κατήγγειλε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ήταν «περίεργη». Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Η ταχύτητα, με την οποία μετέβησαν όχι μόνο στο “στρατόπεδο” εκείνων του υπέγραψαν τις κυρώσεις, αλλά και στην ομάδα των ηγετών των αντιρωσικών δράσεων, ήταν περίεργη. Καθρεφτίζει την επιβαλλόμενη γραμμή της επιθετικής αντιπαράθεσης και όχι το συμφέρον των Ελλήνων».