Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Hürriyet: Μήνυμα ΠτΔ Ερντογάν για τις «14 Μαΐου»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε χθες ότι οι βουλευτικές και προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου.

Star: Ξεκάθαρο μήνυμα από τον υπουργό Τσαβούσογλου προς τις ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο πλαίσιο της δεύτερης υπουργικής συνάντησης του Στρατηγικού Μηχανισμού Τουρκίας-ΗΠΑ. Κατόπιν της συνάντησης ο Τσαβούσογλου δήλωσε: «Τα σημαντικά θέματα της ατζέντας μας ήταν ο εκσυγχρονισμός των F-16 και η αγορά νέων F-16. Εάν η αμερικανική διοίκηση τηρήσει ισχυρή στάση, μπορεί να λυθεί το θέμα με τα F-16».

Haber Türk: Δήλωση Ακάρ σε σχέση με την επίσκεψη του Σουηδού ομολόγου του στην Τουρκία

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ αναφερόμενος στην ενδεχόμενη επίσκεψη του Σουηδού ομολόγου του Παλ Τζόνσον στην Τουρκία, είπε το εξής: «Προγραμματίζεται, παρακολουθούμε τη διαδικασία, θα καθοριστεί αναλόγως των εξελίξεων».

Sabah: Ρεκόρ στις εξαγωγές μηχανημάτων

Οι εξαγωγές μηχανημάτων της Τουρκίας αυξήθηκαν κατά 9,6% το 2022 και διαμορφώθηκαν στο ποσό των 25,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καταρρίπτοντας ιστορικό ρεκόρ. Οι περισσότερες εξαγωγές έγιναν προς τη Γερμανία.

Vatan: Αυξημένη ροή τουριστών από την Ευρώπη και τη Ρωσία

Αξιολογώντας τις προσδοκίες της τουριστικής πόλης Αντάλια από το 2023, ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Ξενοδόχων Ülkay Atmaca είπε τα εξής: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά το 2023. Τα δεδομένα των πρώτων 15 ημερών ήταν πολύ καλά. Έχουμε μπροστά μας έναν αριθμό τουριστών που ξεπερνά τις 100 χιλιάδες. Έρχονται κυρίως από την Ευρώπη και από την Ρωσία».