Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Vatan: «Ο Τσαβούσογλου για τα F-16: Επιτεύχθηκε συμφωνία σε κάθε επίπεδο»

«Οι στρατιωτικές συνομιλίες για τα F-16 έχουν ολοκληρωθεί. Το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής το έστειλε στο υπουργείο Εξωτερικών. Η κυβέρνηση ειδοποίησε ανεπίσημα το Κογκρέσο μέσω του υπουργείου Εξωτερικών. Αν δεν υπάρξουν αντιρρήσεις, η διαδικασία ολοκληρώνεται και γίνεται επίσημη ειδοποίηση. Έχει επιτευχθεί συμφωνία σε κάθε επίπεδο με την κυβέρνηση», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Star: «Τουρκόβιτς: Το τι θα γίνει χωρίς την Τουρκία αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό»

Ο αντιπρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και υπουργός Εξωτερικών, Μπισέρα Τουρκόβιτς, σε χθεσινές δηλώσεις του υπογράμμισε τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στην περιοχή τους. «Χωρίς την Τουρκία τα Δυτικά Βαλκάνια σίγουρα δεν θα μπορούσαν να ζήσουν ειρηνικά. Το τι θα γίνει χωρίς την Τουρκία αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό, διότι είναι ισχυρή».

Sabah: «Ο Σιδηρούς Θόλος της Τουρκίας έγινε θέμα στην ελληνική επικαιρότητα»

Το σχέδιο για τον Σιδηρούν Θόλο της Τουρκίας έγινε θέμα στον ελληνικό Τύπο. Το Σύστημα Αεράμυνας συνιστά την «αχίλλειο πτέρνα» της Τουρκίας ανέφερε Έλληνας αρθρογράφος. «Ο Ερντογάν δεν λέει άδικα ότι θα έρθει ξαφνικά ένα βράδυ, αν θέλει μπορεί να έρθει στην Ελλάδα σε μια ώρα», γράφει η εφημερίδα.

Haber Türk: «Στην 14η θέση παγκοσμίως ο τουρκικός εμπορικός στόλος»

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Αντίλ Καραϊσμαήλογλου, είπε ότι πέρσι ο εμπορικός στόλος υπό τουρκική σημαία ανέβηκε μια θέση από την 15η στην 14η σε σύγκριση με το 2021.

Hürriyet: «Δυναμική είσοδο στον τουρισμό η Αντάλια το 2023»

118.762 τουρίστες επισκέφθηκαν την Αντάλια κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2023. Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Ρώσοι. Αξιοπρόσεκτη είναι η αύξηση του αριθμού των Ισραηλινών τουριστών.