Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Hürriyet : «Σοϊλού: Τα Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα (İHA) άλλαξαν την ιστορία στην καταπολέμησης της τρομοκρατίας της Τουρκίας»

Ο υπουργός Εσωτερικών  Σουλεϊμάν Σοϊλου στην ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο twitter σημείωσε, “Τα μη επανδρωμένα αεορχήματα(İHA) έχουν αλλάξει την ιστορία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας της Τουρκίας. Ειδικά το Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος Bayraktar είναι ένα θαύμα που αλλάζει το παιχνίδι, το οποίο εκτιμά ο κόσμος.” είπε.

 

Yenişafak: «Τα βλέμματα των παγκοσμίων τιτάνων στραμμένα στην Τουρκία».

Η εξόρυξη 710 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων αποθεμάτων φυσικού αερίου από την Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα και η έναρξη της επεξεργασίας του, έθεσαν σε δράση τις κορυφαίες εταιρείες ενέργειας στον κόσμο. Απορρίφθηκαν οι προτάσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων των εταιρειών στην Τουρκία.  Δόθηκε το μήνυμα «Θα εξάγουμε μόνοι μας το φυσικό αέριο και θα το πουλάμε μόνοι μας».

 

Sabah : «Καραισμαίλογλου: Βρισκόμαστε την 14η θέση στον κόσμο».

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Αντίλ Καραισμαίλογλου ανακοίνωσε ότι το δυναμικό του τουρκικού στόλου πλοίων έχει φτάσει τους 41 εκατομμύρια τόνους νεκρού βάρους (DWT), καθιστώντας έτσι την Τουρκία 14η χώρα με τον μεγαλύτερο στόλο πλοίων στον κόσμο.

 

Star : «Η Τουρκία πώλησε αυτοκίνητα σε 10 χώρες»

Η Τουρκία πέρυσι εξήγαγε επιβατικά αυτοκίνητα 9 δισεκατομμυρίων 264 εκατομμυρίων 807 χιλιάδων δολαρίων σε 110 χώρες και περιοχές.

 

Habertürk : «10 γεύσεις της Τουρκίας προς κατοχύρωση από την ΕΕ»

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ σημείωσε πως η Τουρκική Υπηρεσία Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων (TÜRKPATENT) έκανε αίτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για 10 γεύσεις της Τουρκίας και είπε «Θα αυξήσουμε τον αριθμό των γεωγραφικών ενδείξεων στην ΕΕ σε 100».