Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Haber Türk: “Ομιλία Ερντογάν προς τους φοιτητές”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι οι νέοι είναι η εγγύηση του μέλλοντος. Στη χθεσινή ομιλία του στην Ιστάνμπουλ, ο Ερντογάν εξέφρασε την περηφάνια του για τη νεολαία και δήλωσε ότι η νεολαία στην οποία θα εμπιστευτεί ο Αιώνας της Τουρκίας είναι η νεολαία που θα κάνει πραγματικότητα τα όνειρα του έθνους για αιώνες.

 

Star: “Επίδειξη δύναμης από την Τουρκία”

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ επισκέφθηκε χθες το περίπτερο του Togg στο πλαίσιο των επαφών του στις ΗΠΑ, όπου πήγε να παραστεί στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών, CES 2023. Ο Βαράνκ είπε ότι το Togg έχει στόχο να ξεκινήσει τις εξαγωγές σε 2 χρόνια μετά την κυκλοφορία στην Τουρκία. Υπάρχουν ήδη αιτήματα από διάφορες χώρες του κόσμου. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και την Ευρώπη προς το τουρκικό αυτοκίνητο».

 

Vatan: “Μια ιστορική κορύφωση έχει επιτευχθεί στις εξαγωγές στη Γερμανία”

Οι εξαγωγές της Τουρκίας στη Γερμανία έφτασαν σε ιστορικό υψηλό όλων των εποχών με 18 δισεκατομμύρια 910 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Πέρυσι, η αυτοκινητοβιομηχανία πραγματοποίησε τις περισσότερες εξαγωγές στη Γερμανία με 4 δισεκατομμύρια 390 εκατομμύρια δολάρια.

 

Yeni Şafak: “Το Γκιομπεκλίτεπε έσπασε το ρεκόρ επισκεπτών”

Το Γκιομπεκλίτεπε το οποίο περιγράφεται ως το «σημείο μηδέν της ιστορίας» με την 12 χιλιάδες χρόνια ιστορία του στη Σανλιούρφα και βρίσκεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς του Επιστημονικού και Πολιτιστικού Οργανισμού (UNESCO), φιλοξένησε 850 χιλιάδες ανθρώπους το 2022, φτάνοντας τον υψηλότερο αριθμό επισκεπτών από την ημέρα που άνοιξε τις πόρτες του.

 

Sabah: “Ο Τούρκος αθλητής του σκέιτ στον πάγο, Μουχαμέντ Μπόζνταγ έγινε δεύτερος στην Ουγγαρία”

Ο Τούρκος αθλητής του σκέιτ στον πάγο, Μουχαμέντ Μπόζνταγ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.