Ενίσχυση του τουρκικού στόλου προανήγγειλε ο Ερντογάν

Την ενίσχυση του τουρκικού στόλου προανήγγειλε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στην τελετή παράδοσης νέου τύπου αυτοκινούμενων πυροβόλων Firtina, στο εργοστάσιο BMC κοντά στην Άγκυρα, ο Ερντογάν ανήγγειλε ότι στον τουρκικό στόλο εντάσσονται φέτος το πρώτο πλοίο μη επανδρωμένων αεροσκαφών, η φρεγάτα Istanbul και το υποβρύχιο Piri Reis.

Μιλώντας στην εκδήλωση, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο Ερντογάν δήλωσε: «Φέτος θα ενταχθεί στο στόλο μας το πρώτο πλοίο μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Σε αυτό θα ενταχθεί το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar ΤΒ3 και θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση.

Φέτος με τη βοήθεια του Θεού θα ενταχθούν στο στόλο μας η φρεγάτα Istanbul, η οποία είναι πρώτη φρεγάτα κλάσης I, και το υποβρύχιο Piri Reis το οποίο είναι το πρώτο από τα νέου τύπου υποβρύχια».

Προβοκάτσιες

Την ίδια στιγμή, με προβοκάτσιες αλλά και προκλήσεις συνεχίζει η Άγκυρα να δυναμιτίζει το κλίμα με την Ελλάδα, την ώρα που η Αθήνα απαντά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στο μπαράζ απειλών διαμηνύοντας ότι η χώρα μας είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα.

Ανεξαρτήτως εάν οι απειλές που διατυπώνονται σχετίζονται σε ένα μεγάλο βαθμό και με τα εσωτερικά μέτωπα που έχει ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν τους επόμενους μήνες, ο φόβος ενός ατυχήματος στο Αιγαίο , όσο η τουρκική προκλητικότητα χτυπάει «κόκκινο», παραμένει υπαρκτός.

Χθες, η Άγκυρα επιδόθηκε για μία ακόμη φορά στο «παιχνίδι» των fake news, υποστηρίζοντας ότι τουρκικό αλιευτικό σκάφος παρενοχλήθηκε ανοιχτά της Λέσβου από το ελληνικό λιμενικό.

Όπως ανέφεραν τουρκικά ΜΜΕ τα οποία διέψευσαν αμέσως οι ελληνικές Αρχές, η ελληνική ακτοφυλακή πλησίασε το τουρκικό αλιευτικό σκάφος, το οποίο ψάρευε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και πέταξε αρχικά πέτρες ενώ στη συνέχεια άνοιξε πυρ.

Πηγές του Λιμενικού Λέσβου επισημαίνουν ότι δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση και πως πρόκειται για κίνηση προβοκάτσιας.