Προβοκάτσια για δήθεν επεισόδιο ανοιχτά της Λέσβου από τουρκικά ΜΜΕ – Τι απαντά το Λιμενικό

Συνεχίζονται τα προκλητικά τουρκικά δημοσιεύματα και οι ισχυρισμοί περί… παρενοχλήσεων από την Αθήνα  με τον τουρκικό Τύπο να ισχυρίζεται ότι η ελληνική ακτοφυλακή αποπειράθηκε να παρενοχλήσει τουρκικό αλιευτικό σκάφος. Το Λιμενικό υπογραμμίζει ότι δεν υπήρξε κανένα συμβάν στην περιοχή τονίζοντας ότι τα πλάνα που φιλοξενούν τα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το συγκεκριμένο βίντεο που έχει δημοσιευθεί σε τουρκικές ιστοσελίδες δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα, ότι δηλαδή έγινε ρίψη πετρών σε τουρκικά αλιευτικά, επισημαίνεται από το Λιμενικό. «Όσα γράφονται είναι απλά ανοησίες και ακόμα μια προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Καταρχάς δεν είχαμε κανένα τέτοιο περιστατικό στη Λέσβο πρόσφατα. Δεύτερον, το Λιμενικό Σώμα έχει τους τρόπους να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις με το σύγχρονο εξοπλιστικό πρόγραμμα του , το οποίο δεν περιλαμβάνει πέτρες στον εξοπλισμό των σκαφών του» τονίζεται δε.

Πηγές του Λιμενικού Λέσβου, από την πλευρά τους, επισημαίνουν ότι δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση και πως πρόκειται για κίνηση προβοκάτσιας.

Τα ΜΜΕ της Άγκυρας ισχυρίζονται ότι πλησιάζοντας το τουρκικό αλιευτικό σκάφος, η Ελληνική Ακτοφυλακή πέταξε αρχικά πέτρες και στη συνέχεια άνοιξε πυρ.

Επικαλούνται πηγές, σύμφωνα με τις οποίες, στο Αιγαίο μεταξύ Μπαλίκεσίρ και Κιουτσιούκουγιου στην περιοχή της Λέσβου, η ελληνική ακτοφυλακή πλησίασε σκάφος ψαράδων, οι οποίοι ψάρευαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Πέταξε πέτρες και στη συνέχεια άνοιξε πυρ.