Αντίποινα των Ρώσων για το ουκρανικό πλήγμα στη Μακιίφκα – Νεκροί πάνω από 600 Ουκρανοί στρατιωτικοί

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής επιχείρηση αντιποίνων στην επίθεση που είχε πραγματοποιήσει προ ημερών το Κίεβο σε σημείο προσωρινής ανάπτυξης του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού στη Μακιίφκα.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε δύο ξενώνες που βρίσκονταν Ουκρανοί στρατιώτες στην πόλη Κραματόρσκ, στα βόρεια του Ντονέτσκ. Όπως έκανε γνωστό η Μόσχα, στον ένα ξενώνα βρίσκονταν πάνω από 700 μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και στον άλλο περισσότεροι από 600.

«Ως αποτέλεσμα μιας μαζικής πυραυλικής επίθεσης σε αυτά τα σημεία προσωρινής ανάπτυξης μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, περισσότεροι από 600 Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν», αναφέρει η ενημέρωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Το Reuters δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιώσει άμεσα στον ισχυρισμό του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Θυμίζεται πως στα πρώτα λεπτά του νέου έτους, ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε έξι ρουκέτες στο σημείο προσωρινής ανάπτυξης των Ρώσων στρατιωτών στην περιοχή της Μακιίφκα. Τέσσερις ρουκέτες έπληξαν το κτίριο, προκαλώντας την κατάρρευση οροφών. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, σκοτώθηκαν 89 στρατιωτικοί, ανάμεσά τους και ο υποδιοικητής του ρωσικού συντάγματος.