Το «άσπρο-μαύρο» κάνει η Hurriyet: Προκλητικό πρωτοσέλιδο με fake news για το Φαρμακονήσι

Στην προσφιλή στην Τουρκία τακτική της διαστρέβλωσης της αλήθειας προκειμένου αυτή να «κουμπώνει» με την προκλητική ρητορική του καθεστώτος της Άγκυρας προχώρησε το Σάββατο (7/1) η εφημερίδα Hurriyet με αφορμή το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι όταν τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού, το οποίο χρειάστηκε να προχωρήσει σε προειδοποιητικές βολές.

Συγκεκριμένα στο πρωτοσέλιδό της η Hurriyet αναφέρει «Πρόκληση, παρενόχληση και πανικός στο Αιγαίο» εστιάζοντας στο ότι «ελληνικό σκάφος πυροβόλησε τους τούρκους αλιείς».

hurriyet

Σύμφωνα με την ανάγνωση που κάνουν οι Τούρκοι για όσα συνέβησαν στο Φαρμακονήσι η Hurriyet αναφέρει ότι «ελληνικό σκάφος του Λιμενικού της Ελλάδας παρενόχλησε τους Τούρκους αλιείς στα ανοιχτά στα Δίδυμα και έριξε προειδοποιητική βολή. Μόλις η Τουρκία απάντησε άμεσα προκλήθηκε φόβος και πανικός στην Αθήνα».

Το περιστατικό στο Φαρμακονήσι αποτελεί έναν ακόμα κρίκο σε μια μεγάλη αλυσίδα που έχει αφετηρία το μακρινό παρελθόν. «Όσο δεν αλλάζει στάση η Τουρκία, τέτοια συμβάντα θα συνεχιστούν» δήλωναν την Παρασκευή στελέχη του Λιμενικού Σώματος σε μέσο ενημέρωσης.