Η μυστηριώδης γυναίκα που έχει γίνει «σκιά» του Πούτιν

Ποια είναι η μυστηριώδης γυναίκα η οποία έχει απαθανατιστεί από τον φωτογραφικό φακό να βρίσκεται πολύ κοντά στον Βλαντίμιρ Πούτιν σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές περιπτώσεις;

«Στρατιώτης, ναύτης, πιστή χριστιανή. Ο θεός κινείται με μυστηριώδη τρόπο» έγραψε στο Twitter – εμφανώς ειρωνικά – ο λευκορώσος δημοσιογράφος Ταντέους Γκίκτσαν, που πρώτος εντόπισε την περίεργη αυτή «σύμπτωση» και έθεσε τα ερωτήματα που προφανώς προκύπτουν.

Ποια ειναι;
Πράγματι, όπως φαίνεται στις σχετικές φωτογραφίες, η μυστηριώδης ξανθή γυναίκα εμφανίζεται σε απόσταση αναπνοής από τον ρώσο πρόεδρο κατά το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ντυμένη ως στρατιώτης, σε μια βάρκα με ναυτική αμφίεση, παρουσία και του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, καθώς και σε μια θρησκευτική εκδήλωση το περασμένο Πάσχα, με ύφος κατάνυξης.

«Είναι εντυπωσιακό. Ποια είναι; Μια σωματοφύλακας; Μια ηθοποιός ίσως;» έγραψε στη δική της ανάρτηση η ανταποκρίτρια του CNN Κλαρίσα Γουόρντ, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που εμφανίζονται σε δύο τουλάχιστον από τις τρεις φωτογραφίες – όχι όμως σε εξίσου εμφανή θέση με τη μυστηριώδη κυρία.

«Οπως θα το περίμενε κανείς: Στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα του Πούτιν δεν χρησιμοποιήθηκαν καν πραγματικοί στρατιώτες, αλλά ηθοποιοί (δηλαδή μέλη της προεδρικής φρουράς)» έγραψε από την πλευρά του ο ανταποκριτής της «Kyiv Post» Τζέισον Τζέι Σμαρτ, προσθέτοντας πως ο Πούτιν «είναι τόσο κάλπικος όσο και η αξία του ρουβλίου».